 |  |
  |
|
Çikolata mı yoksa kakao mu yemiş?
PELİT.
EMRE Aköz İsviçre'deki milli maçtan dönerken Lindt'in yüzde 99 kakao oranlı "Excellence-Noirissime" çikolatasını aldığını ve sonraki izlenimlerini şöyle anlatıyordu: Lindt Excellence-Noirissime sadece yüzde 1 oranında şeker içeriyor. 'Korkunç' bir şey. Bu çikolatada; kakaonun kendine has acılığından, ekşiliğinden ve 'füme' kokusundan öte bir lezzet, bir haz bulmak için herhalde bir çikolata gurmesi ('chocolate connoisseur') olmak gerekiyor. Lindt yüzde 99, bana, ortalama bir insanın yudum dahi alamayacağı, zift kokulu 'Lapsang Souchong' çayını hatırlattı. Onun gibi, Lindt yüzde 99'u da bir şeylerle karıştırmak gerek herhalde. Ama neyle? Henüz bulamadık, düşünüyoruz. Bir de çocukları korkutmak için kullanılabilir: "Böyle çirkin laflar edersen ağzına çikolata sürerim!" Ben Emre Aköz'ün yerinde olsaydım, o yüzde 99'luk çikolatayı kahve ve konyak ile tüketirdim. Eğer Avrupa'dan çikolata alacaksam mesela Fransa'nın "Valrhona" markasının "Carre de Caraibe" ini alırdım. Ama doğrusu Avrupa'da maça gidip acı bir yenilgiye tanık olduktan sonra da gidip acı çikolata aramazdım. Türkiye'ye gelince Pelit'in yüzde 85 kakaolu "Pelit Butique" ini alır ve böylece çikolata aleyhtarı yazılar yazmak durumunda da kalmazdım.
|