Lezzet Güneşi
İftar
Bulgurlu hindi köfte Bulgurun üzerine çıkacak kadar su koyup, 10 dakika dinlendirin. Süzüp, suyunu mümkün olduğunca sıkın. Bulgur, kıyma, soğan, sarmısak, tarhun, karabiber, yenibahar ve tereyağının yarısını yoğurun. Hazırladığınız karışımı 2'ye bölüp, yarısını yağlanmış 25x30 cm. ebatlarında bir fırın kabının tabanına ellerinizi ıslatarak yayın. Bütün harç malzemesini karıştırıp, tepsideki kıymalı karışımın üzerine yayın. Kalan kıymalı karışımı harcın üzerine yayın, üzerine ıslak elinizi bastırarak düzeltin. Islak bir bıçakla baklava şeklinde kesip, kalan tereyağını her bir dilimin üzerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Köfte dilimlerini havlu kağıt üzerine çıkarıp, fazla yağını alın. Domates sosu ile birlikte servis yapın. Sos: Rendelenmiş domates ve sarmısağı kısık ateşte 5 dakika pişirin. Naneyi katıp, harmanlayın.
8 kişilik *250 gr. bulgur * 1 kg. hindi kıyma * 1 adet büyük boy soğan (ince doğranmış) * 2 diş sarmısak (dövülmüş) *2 çorba kaşığı taze tarhun yaprağı (doğranmış) * 1/2 tatlı kaşığı karabiber * 1 tatlı kaşığı yenibahar o20 gr. tereyağı Harç: *1 çorba kaşığı çamfıstığı (kavrulmuş) * 3 adet küçük boy domates (ince doğranmış) *1 tatlı kaşığı tarçın o1 demet maydanoz (iri doğranmış) Domates sosu: *2 adet domates (rendelenmiş) *1 diş sarmısak (ince kıyılmış) *1 tatlı kaşığı nane
SAHUR
Meyveli çıtır yoğurt Çekirdek ve çamfıstıklarını yağsız davada orta ateşte 3 dakika kavurup, susamı katın ve 3 dakika daha kavurun. Ateşten alıp soğumaya bırakın. 1 adet portakalın kabuğunu beyazını almayacak şekilde ince rendeleyip, şeker ve incirlerle beraber çekirdeklere ilave edin ve 2 dakika karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. Kalan portakalı soyup, küçük küpler şeklinde doğrayın. Muzları dilimleyin, portakal ve yoğurtla karıştırın. Yoğurtlu karışımı 4 adet porsiyonluk kaseye paylaştırıp, üzerlerine susamlı karışımı koyarak servis yapın.
4 kişilik * 1 su bardağı ayçekirdeği tanesi * 1 çay bardağı çamfıstığı *1 su bardağı susam * 2 adet portakal *2 çorba kaşığı esmer şeker *250 gr. kuru incir (doğranmış) *2 adet büyük boy muz * 400 gr. yoğurt
|