Nohutlu hindi
Soğanları zeytinyağında yumuşayıncaya kadar soteleyin. Salça ilave edip, hızlı ateşte 5 dakika daha soğanlarla beraber pişirin. Domates, sarmısak, defne yaprağı, karanfil, şeker, nohut, su, tuz ve karabiber katıp, kısık ateşte 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
* 1 paket hindi kalça kuşbaşı * 500 gr. nohut (haşlanmış) * 1/2 su bardağı zeytinyağı * 2 adet büyük boy soğan (iri kıyılmış) * 1 çorba kaşığı domates salçası * 1/2 kg. domates (küçük küp doğranmış) * 15 diş sarmısak (bütün) * 1 adet defne yaprağı * 2 adet karanfil * 1 adet kesme şeker * 3 su bardağı su (kaynar)
|