Mutfakta Lezzet Güneşi
Nohutlu hindi çorbası Etleri kaynar suda 20-25 dakika pişirin, suyun içinde soğutun. Soğuduktan sonra süzün ve suyunu ayırın. Ayırdığınız suyu kaynama noktasına kadar ısıtın ve sıcak tutun. Etleri küçük lokmalar şeklinde kesin. Bir gece suda beklemiş nohutu ve aşurelik buğdayı ayrı ayrı haşlayıp, süzün. Derin bir kapta yoğurt, un, limon suyu ve tuzu çırpın. Sıcak hindi haşlama suyuna karıştırarak katın. Başka bir kapta buğday, nohut, et ve taze soğanı harmanlayın, yoğurtlu suya ilave edip, karıştırın ve 15 dakika pişirin. Margarini ısıtın, nane ve kırmızıbiber ilave edip 1-2 dakika daha ısıtın ve çorbanın üzerine gezdirerek sıcak servis yapın. * 1 tabak hindi bonfile * 3 su bardağı su (kaynar) * 1/2 bardak nohut (ıslatılmış) * 1/2 bardak aşurelik buğday (ıslatılmış) * 1 çorba kaşığı un * 1 çorba kaşığı limon suyu * 500 gr. süzme yoğurt * 2 sap taze soğan (ince kıyılmış) * 1 çorba kaşığı margarin * 1 tatlı kaşığı nane * Tuz, kırmızıbiber
Sosisli biber dolması Sosisleri ufalanacak hale gelinceye kadar robotta kıyın. Biberlerin üstlerini kapak şeklinde açıp, çekirdeklerini temizleyin. Su hariç diğer tüm malzemeyi iyice harmanlayıp, biberlerin içine çok sıkı olmayacak şekilde doldurun. Hazırladığınız biberleri fırın kabına dizin, suyu ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Nar ekşili sos malzemelerini küçük kapaklı bir kavanozda çalkalayarak karıştırın. Pişen dolmaları hazırladığınız sosla birlikte servis yapın. * 1 paket sosis * 12 adet dolmalık biber * 1 adet taze soğan (ince kıyılmış) * 2 adet orta boy patates (rendelenmiş) * 3 çorba kaşığı pirinç * 2 adet domates (küçük küp doğranmış) * 1 çorba kaşığı salça * 5 sap maydanoz (ince kıyılmış) * 1 su bardağı su * Tuz, karabiber Nar ekşili sos: * 75 ml. zeytinyağı * 1/2 adet limonun suyu * 1 tatlı kaşığı nar ekşisi * 1 çay kaşığı hardal * 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
|