| |
Zortlatmada dünya rekoru
AB müzakere süreci üzerine "hisli" yazılar yazmaktan usandım. Kendimden sıkılmaya başladım. Nasıl olsa yıllarca sürecek müzakere sürecinde, bizimkiler AB uzmanları ile gırtlak gırtlağa geldikçe, kah şöyle kah böyle, aklımızın erdiğince bu konuyu yazıp çizeceğiz. Şimdilik kabak tadı veren AB'ye biraz ara verelim.
AB fırtınasında güme gitmesine gönlümün razı olmadığı bir konuya dönmek isterim. 20 bin kişi ile birlikte kırılan Teke Zortlatması rekorundan söz ediyorum. Guinness rekorlar kitabına girmeye and içen 20 bin kişi, "Hadi gali sen de gel" türküsü işleğinde Teke zortlatması oyununu 6 dakika oynayarak rekor kırdı! İşte bu rekora şapka çıkartılır. Muhteşem bir başarı... Zortlatma oynayanlara yıllar sonra torunları soracak: "Dedeciğim, senin hayatta kendinle en fazla gurur duyduğun şey nedir" "Ben teke zortlatmasında rekor kırıp Guinness kitabına girmiş adamım yavrum!" Aslan dedeciğim benim!
Burdur'da teke zortlatması rekorlarının altüst edildiği saatlerde, Türkiye'nin başka bir yerinde bambaşka bir zortlatma rekoruna imza atılmaktaydı. Devletçe el konulan Pamukbank'a ait karadeniz otoyolunun geçtiği 5 dönümlük arsa, TMSF tarafından 440 milyara satılmıştı ya hani. Aynı arsayı bu defa Karayolları Genel Müdürlüğü kaç paraya kamulaştırmış biliyor musunuz 2.2 trilyon liraya Şimdi sormak gerekmiyor mu? Bu ne zortlatması peki? Kamulaştırma zortlatması elbette
Bizim zortlatmalarımız bitmez. Çünkü düzenimiz "zortlatma" üzerine kurulmuştur. Akşam gazetesinin haberine bakılırsa Şanlı Urfa'daki kabarık sağlık karnesi faturalarından kuşkulanan emekli sandığı müfettişleri konuyu araştırmışlar ve bakın hangi sonuçlara uluşmışlar:
Faturalara göre bir hastaya 7 ayda tam 624 antibiyotik iğne yazılmış!.. F.K. isimli yurttaşımız, 3 ayda 458 tane, M.Ö. isimli yurttaşımız ise 2 ayda 349 iğne kullanmıştı. İfadeleri alındı. Mesele anlaşıldı. Sağlık karnelerinin bir sayfasını 25 yeni liraya kiralamışlardı. Kiralanan sayfalara anlaşmalı doktorlarca en pahalı antibiyotikler yazılıyor sonra da ilaçlar piyasaya sürülerek satılıyordu. Bu olay, başlı başına bir zortlatma harikasıdır. Sağlık karnesi sayfasını kiralayan milliyetçi ve vatansever vatandaş her sayfa için 25 yeni lira zortlatıyor, sayfayı alanlar fazla ilaç yazdırıp satarak kimbilir kaç lira zortlatıyorlar.
Eskiden sadece filim icabı "biyonik adam"lar olurdu. Meğerse Türkiye'de "antibiyotik adam"ların sayısı da az değilmiş, yoksa başka türlü bir insan kendisine 7 ayda 624 tane antibiyotik iğne nasıl yazdırabilirdi? Ülkemizin her elden ve her telden sürekli zortlatılması beni hiç şaşırtmıyor. Üzüldüğüm tek şey şu: Bütün bu zortlatmalar esnasında zekanın ve yaratıcılığın hiç kullanılmaması İnsan bir zortlatmaya kalkışırken bile hiç olmazsa bir miktar zeka kullanır!
|