Lezzet Güneşi
Mülayim çorbası Ön hazırlık olarak 3 çorba kaşığı unu, 1 çorba kaşığı margarinle kavurun. 5 su bardağı suya ya da et suyuna kavrulmuş unu, ince doğranmış sarmısakları, kalan margarini, 1 çay kaşığı zencefili ve tuzu ilave edin. Bütün malzemeyi ağır ateşte koyulaşana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakın. Bir tarafta 1 su bardağı yoğurdu, limon suyunu ve yumurta sarısını iyice çırpın. Çorbadan 2-3 çorba kaşığı alıp içine koyun. İnmesine yakın çorbaya yavaş yavaş dökün. Üzerine 3 tatlı kaşığı naneyi ekleyip, bir taşım kaynatarak ateşten alın.
* 5 su bardağı et suyu veya su * 3 çorba kaşığı un * 3 diş ince doğranmış sarmısak * 3 tatlı kaşığı kuru nane * 3 çorba kaşığı margarin * 1 çay kaşığı zencefil * Tuz Terbiye için: * 1 su bardağı yoğurt * Yarım limonun suyu * 1 adet yumurta sarısı
|