|
|
|
|
Babaların kanser savaşı
Biri oğlunu kanserden kaybetti. Diğerinin oğlu ise hastalıktan kurtuldu. İki baba Kanserli Çocuklara Umut Vakfı'nda buluştu.
Gönen Orhan'ın 8 yaşındaki oğlu Ege'nin hastalığı, giderek artan kemik ağrıları ile ortaya çıktı. Orhan çifti, Ege'yi doktora götürdüklerinde korkunç gerçeği öğrendi. Küçük Ege kemik kanseriydi. Hastalık çok hızlı gelişti. Amerika'ya giden Ege burada bir ameliyat geçirdi. Aile ameliyattan sonra ümitlendi. Ancak Ege'deki hastalık kısa süre sonra vücudunun başka bölümlerine de sıçradı. Küçük Ege her geçen gün erimeye başladı ve 2001 yılında yaşamını yitirdi.
MÜCADELE İÇİN VAKIF Gönen Orhan o günden sonra kendisini kanserli çocuklara adadı. Kendi oğlunu kurtaramamıştı, ama bir yapacağı çalışmalarla belki onlarca kanserli çocuğun yaşamasını sağlayacaktı. Bu nedenle Kanserli Çocuklara Umut Vakfı'na katıldı. Vakıf üyeleri ile birlikte yaptıkları kampanyalar sonucu Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Kliniği Hematoloji ve Onkoloji bölümü yenilendi. Burada bir çocuk oyun alanı yaptıran Gönen Orhan salona Ege'nin adını verdi. Şimdiki hedefi ise vakıfla birlikte aynı kliniğin Türkiye'nin her tarafında yapılmasını sağlamak.
UYANINCA 'BABA' DEDİ Tofaş'ın Genel Müdür yardımcısı olan Selçuk Öncer ise bir baba olarak çocuğunun kanseri yenip yeniden sağlıklı bir birey olarak hayata dönmesinin mutluluğunu yaşıyor. "Benim çocuğum kurtuldu, daha yüzlerce çocuğu kurtarabiliriz" diyen Öncer, oğlunun tedavisi sırasında kanserli çocukların yaşadığı imkânsızlıkları görüp Profesör İnci Yıldız ile birlikte Kanserli Çocuklara Umut Vakfı'nı kurdu. Selçuk Öncer'in oğlu C.'nin hastalık belirtileri 9 yaşındayken kusma ile başladı. C.'nin başının arka boşluğunda tümöre benzer bir kist olduğu ortaya çıktı.Öncer ailesi bu teşhisten sonra ne yapacağını şaşırdı. Bütün gece eşiyle konuşup düşünerek geçiren Selçuk Öncer hemen doktor araştırmaya başladı. Görüştükleri bütün doktorların vardığı ortak karar ameliyat oldu. Ameliyatın ardından oğlunun uyanır uyanmaz "baba" dediğini söyleyen Selçuk Öncer, o anki mutluluğunu dolu dolu olan gözlerle anlatıyor. "Bana 'baba' dediğinde şuurunun yerinde olduğunu ve ameliyat nedeniyle beyinde hiçbir hasarın oluşmadığını anladık. O anı unutmam mümkün değil" diyor. Selçuk Öncer, kanserli çocuklara umut vakfını oğlu bu hastalığa yakalanınca kurmaya karar verdiğini anlatarak, "Vakıf olarak tedavi için ücret ödeme imkânı olmayan çocukların ailelerine ilaç desteği veriyoruz. Bundan sonra da yapılacak aktivitelerle vakfın para kaynaklarını artırmayı ve hasta çocukların tedavilerini ve ilaçlarını karşılamayı amaçlıyoruz. Bu hastalık tedavi edilebilir, ne olur korkmayın üzerine gidin" diye konuşuyor.
NELER YAPTILAR? Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk kiliniğindeki hemotoloji servisini yeniledi. yatak sayısı 16'ya çıkarıldı. Ve Genel servis yerine çocuklara tek tek özel odalar yapıldı. Hastanede sıkılan ve iğneden korkan kanser hastası minikler için içinde 4 adet bilgisayar ve sayısız oyuncağın bulunduğu özel oyun odası yapıldı.. Çocuklar için Vakıf tarafından psikolog görevlendirildi. Tedavi masraflarını karşılayamayacak durumda olan ailelere ise ilaç yardımı yapılıyor. 22 üyesi bulunan Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, Denizbank Zincirlikuyu Şubesi 439719 numaralı hesaba yapılacak desteklerle poliklinik binası yapmaya hazırlanıyor.
Havva KIZILIRMAK - MERKEZ
|
|
|
|
|
|
|
|
|