| | İftarda açık büfe olmaz Türk mutfağının genç ustalarından Vedat Başaran "Ramazanın özü yemek değil, yememek, oruç tutmak. Bir de zenginlerin yoksullarla bu duyguları aynı sosyal ortamda paylaşabileceği bir kavram... Ama bugün gündemi hep yemek oluşturuyor" diyor. Ramazan ayı arifesinde, genç kuşak şefler...devamı |
|
| | Lezzet avcısı kalori avcısına karşı Türkiye'nin en ünlü diyetisyenlerinden Taylan Kümeli ve gastronomi yazarımız Ahmet Örs bir yemekte buluşursa ne olur? Biri 'kaloriye dikkat' diyor, öteki 'ille de lezzet!' Sonuç mu? İşte hem lezzetli hem 'sağlıklı' bir sohbet . Gastronomi yazarımız Ahmet Örs, beslenme uzmanı, diyetisyen...devamı |
|
| | Cabernet Sauvignon Fransız kökenli Cabernet Sauvignon üzümünden yapılan kırmızı şarabın benzersiz tadı, bu üzümün Şili'den Türkiye'ye bütün bağları fethetmesine neden oldu. İyi bir kırmızı şarabın özellikleri neler, diye sorulsa, buna özetle şöyle bir yanıt verebilirim: Gözü dolduran, canlı bir kırmızı...devamı |
|
| | Üzüm kabuğunun moda içkisi Grappa Grappa'nın süksesi son yıllarda hızla artıyor. Sadece 2004 yılında 136 İtalyan damıtım evinin ve sayıları 1500'ü bulan grappa şişeleme ve dağıtım firmasının cirosu 600 milyon euro'dan fazla. İçki tekelinin kalkmasını çok uzun zamandır, neredeyse 80 yıldan beri bekliyorduk. Devletimiz ta...devamı |
|
| | Bayan Margarita'nın efsane içkisi Tekila, portakal likörü ve limon suyu... Ağız kısmı tuza bulanmış bir kadehte servis edilecek... Buzlu çeşitleriyle tam bir yaz içkisi olan margaritayı dünyaya Margarita Sames adlı Amerikalı bir kadın tanıttı. Margarita'nın şöhreti açısından hiç de hoş olmayan bir sahneydi. Alfred...devamı |
|
| | Bağbozumunda şarabın tadı başkadır Şarap firmaları her yıl bağbozumu zamanında bağlarının kapılarını ziyaretçilere açıyor. Ankara Akyurt,Trakya ve Kapadokya'dan sonra Bozcaada da bu keyifli rotaya katıldı. Eski Yunan'dan bu yana pek çok ülkede coşkulu şekilde kutlanan bağbozumu mevsimi bizde serinkanlı yaşanıyor...devamı |
|
| | Şarapta misket üzüm farkı Anavatanı Anadolu olan misket üzümünden yapılan şaraplar dünyanın belli başlı aromatik üzümlerinin şaraplarıyla yarışabilir. Ancak ihmaller sonucu yakında misket şaraplarını ithal etmek zorunda kalacağız. Uzun zaman misket üzümünden yapılmış şaraplarla ilgilenmedim. Zira yabancı ülkelerde...devamı |
|
| | İster kirazlı ister şeftalili likör zamanı Kavurucu sıcaklarda insanın canı yüksek alkollü içkiler çekmiyor. Bunun yerine meyve suyu ile zenginleşmiş hafif likörler ellerden düşmüyor. Sizi bilmem ama sıcakların tahammül sınırlarını zorladığı şu günlerde canım yüksek alkollü içkileri, bol tanenli buruk şarapları pek de çekmiyor...devamı |
|
| | Şato alın, şarap üretin Fransa'da devlet bağları korumak için kolaylık sağlıyor. Zor durumdaki şatolara küçük yatırımcılar ortak oluyor. Hem kendi şaraplarını içiyor, hem de çok iyi para kazanıyorlar. Yeme içme alanında yatırım ve işletme danışmanı arkadaşım Osman Serim kavından iki şişe Bordo şato şarabı...devamı |
|