Lezzet Güneşi
Enginarlı piliç rulosu Enginar, peynir, mayonez, sarmısak ve dereotu veya fesleğeni robotta püre haline getirin. Karışıma karabiber ve tuzu ilave edip, karıştırın. Etleri yarım santimetre kalınlıkta olacak şekilde döverek inceltin. Salamları her bir etin üzerine ikişer adet yan yana yerleştirin ve üzerlerine ince bir tabaka halinde enginar püresini sürün. Daha sonra göğüsleri rulo yapın ve bir kürdanla tutturun. Fırına girebilecek bir kap içinde tereyağı ve zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Kaba piliç rulolarını yerleştirin ve sürekli çevirerek, yaklaşık 5 dakika kızartın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra, biraz soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kürdanla çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
(6 kişilik) * 6 adet piliç göğüs light * 1 su bardağı enginar göbeği (haşlanmış, doğranmış, dondurulmuş veya konserve) * 150 gr. parmesan veya tulum peyniri (rendelenmiş) * 1 çorba kaşığı mayonez * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 3 çorba kaşığı taze dereotu veya fesleğen (ince kıyılmış) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 12 dilim macar salam * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1,5 çorba kaşığı tereyağı
|