Pancar kavurması
Pancarları bol suyla yıkayıp, saplarıyla birlikte sirke ve 1 kaşık tuz ilave ederek haşlayın. Haşladığınız pancarları süzüp, saplarını ince ince kıyın. Pancarları soyup, ince jülyen doğrayın. Bir tencerede yağın yarısı ile soğanı soteleyin. 1-2 defa çevirdikten sonra pancarı, ince kıyılmış saplarını ve sarmısağı ilave edin. Kısık ateşte 5 dakika pişirip, ateşten alın ve soğutun. Kalan yağda toz kırmızıbiberi kızdırıp, pancarın üzerine gezdirin. Dereotu ile süsleyip servis yapın.
(6 kişilik) * 4 adet pancar * 1 çorba kaşığı sirke * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 kahve fincanı zeytinyağı * 1 adet kuru soğan (ince kıyılmış) * 4 diş sarımsak * 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber * 1/2 demet dereotu
|