Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin
Erikli hindi madalyon Arpacık soğanları, kolay soyulması için sıcak suda 10 dakika bekletin. Ilık olarak soyup, bütün bırakın. 1 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırın ve soğanları ilave edin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ve bekletin. Ayrı bir tencerede kalan zeytinyağını kızdırın. Hindi madalyonların her iki yüzünü pembeleştirerek pişirin. Arpacık soğanları ve karabiberi katın. Erikleri suyu ile beraber ete ilave edin. Kısık ateşte, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten almanıza yakın tuz ilave edin. Üzerini maydanoz ile süsleyip, sıcak servis yapın. (4 kişilik) * 1 paket tavuk hindi madalyon * 10 adet arpacık soğanı * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 250 gr. kuru erik (1 su bardağı su ile ıslatılıp, çekirdekleri çıkarılmış) * 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış) * Karabiber, tuz
Vişne şurubu Vişneleri yıkayıp, çekirdeklerini çıkartın. Bu işlemi büyük bir kapta yaparak, vişnenin suyunu muhafaza edin. Vişne, süzülen vişne suyu, şeker, limon suyu ve suyu karıştırıp, kaynama noktasına getirin. Üzeri köpüklenirse delikli kaşıkla alın. Kısık ateşte 10 dakika kaynatın. Vişneleri delikli kaşıkla bir kaba alıp, şurup koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edin ve vişneleri ilave edin. Soğuk bir yerde muhafaza edip, içerisinde buzlu su olan bardaklara birer çorba kaşığı koyarak servis yapın. (8 kişilik) * 900 gr. vişne * 1200 gr. tozşeker * 1 adet limonun suyu (süzülmüş) * 1 lt. su
|