|
|
Dikkat edilmesi gerekenler neler?
* Gün içerisinde tüketilen karbonhidrat, yağ, protein, mineral ve vitaminlerin dengeli ve yeterli tüketilmesi önemlidir.
* Kızartmalar, kaymak, pasta, börek gibi hamur işleri, cips, krema, sakatat, salam, sucuk gibi yağ içeriği yüksek gıdaların tüketimi sınırlandırılmalı, ızgara, buğulama, haşlama gibi pişirme yöntemleri kullanılmalıdır.
* Çay ve kahve yerine C vitamini içeren kuşburnu, ıhlamur, adaçayı gibi bitki çayları tüketilmelidir.
* Vücuttan toksik maddelerin uzaklaştırılması için 2-2.5 litre su tüketilmelidir.
* Haftada 3 gün düzenli egzersiz yapılmalıdır.
* Her öğünde salata ve sebze tüketilmelidir.
* Yüksek miktarda C vitamini içeren turunçgiller, yeşil biber, karnabahar, ıspanak, roka, tere gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler ve meyveler düzenli tüketilmelidir.
* Düzenli olarak, haftada 2-3 kez balık tüketilmelidir.
* Yumurta, süt, yoğurt, peynir, et grubu gibi yüksek protein içeren gıdaların düzenli tüketimine özen gösterilmelidir.
* Haftada 2 kez mercimek, barbunya, nohut gibi kurubaklagiller tüketilmelidir.
|