Türkiye'nin önde gelen havuç üretim merkezlerinden Konya'nın Kaşınhanı Beldesi'nde, her yıl çürüğe ayrılan tonlarca havucun değerlendirilebilmesi için çözüm yolları aranıyor. KTO-TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen Belediye İhtiyaçları Fuarı'nda stand açan Kaşınhanı Belde Belediyesi Başkanı Seyit Ali Çöğürcü, Kaşınhanı'nın toprak yapısı ve havası nedeniyle, dünyanın en tatlı havuç üretimi yapılan yeri olduğunu söyledi. Beldedeki çiftçilerin büyük bir kısmının geçimini havuç üretiminden sağladığını ifade eden Çöğürcü, "Kaşınhanı'nda yılda yaklaşık 150 bin ton havuç üretimi yapılıyor. Türkiye'nin halen havuç üretiminin yüzde 60'ını beldemiz gerçekleştiriyor. Ancak ürünümüzü pazarlama noktasında bazı sıkıntılar yaşıyoruz'' dedi. Çöğürcü alıcı bulamayan havuçların elde kalmaya başladığını büyük bir kısmının çöplere gittiğini anlattı. Bir bölümünü de 50 kilogramlık çuvallarla hayvanlara yem olarak 1 YTL'den sattıklarını anlatan Çöğürcü, "Belediye personelinden Havucun kullanılabileceği tüm yemek çeşitlerini tespit ederek hepsinden örnek olarak yapmalarını istedim. Bunun üzerine personelim içinde havuçlu ekmek, havuç tatlısı, havuç keki, havuç marmelatı, havuçlu lokum, havuç kompostosu, havuç sütlacı, havuç reçeli gibi yaklaşık 13 çeşit yemek türü yaparak bana sundu. Ben de tadı çok hoşuma giden yiyecek türlerinin bu fuarda sergilenmesini sağladım'' dedi.