Ananaslı piliç
Biberiye, tuz ve karabiberi harmanlayıp, piliç etlerini bu karışımla ovun. Etleri fırın kabına yerleştirip, üzerlerine taze soğanları serpin. Bir kapta ananas suyu ve zencefili karıştırın ve etlerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, üzeri açık olarak, etler pişene kadar, yaklaşık 25 dakika fırınlayın. Bu süre içinde 2-3 kez etlerin üzerine kaptaki sudan gezdirin. Etler pişmeden 10 dakika önce ananas dilimlerini etlerin üzerine yerleştirip, pişirin. Sıcak servis yapın.
(6 kişilik) * 1 küçük paket tavuk ızgara tava * 1 tatlı kaşığı biberiye (ince kıyılmış) * Tuz, karabiber * 10-12 adet taze soğan (ince dilimlenmiş) * 1 su bardağı ananas suyu * 2 tatlı kaşığı zencefil * 6 dilim ananas
|