|
|
|
|
Meme Ve Kolon Kanseriyle İlişkili
KIZARTMALARDA kullanılan yağların uzun süre değiştirilmeden tekrar tekrar kullanılması sonucunda içerisinde kanserojen maddeler oluştuğuna dikkat çeken Tıbbi Onkolog Prof. Dr. Faruk Aykan, konuyla ilgili şunları söylüyor: "Kanserojen dediğimiz kanser yapıcı maddeler daha çok yağda eriyen maddelerdir. Dolayısıyla kızartma yağlarını sık hatta bir kullanımdan sonra değiştirmek gerekiyor. Hatta yağlı yiyeceklerden de mümkün olduğunca uzak durulmasını öneriyoruz. Bu tür yağların özel olarak hangi tür kansere sebep olduğunu söylemek zor ama genel olarak söylemek gerekirse yağlarla kanser arasındaki en çok ilişki meme, kolon kanserinde var. Ayrıca mide ve yemek kanseri arasında da kısmen ilişkisi bulunuyor."
|
|
|
|
|
|
|
|
|