Yoğurt tatlısı
Yoğurdu ısıya dayanıklı bir kap içinde, benmari usulü ılıtın. Ilık yoğurda irmiği katıp, yedirin. Yumurtalara şekeri ilave edip, benmari usulü ılıtın ve kabı sıcak sudan alın. Yumurta ve şekeri iyice koyulaşıncaya kadar çırpın. Yoğurtlu karışımı kevgirden geçirerek, çırpılmış yumurtaya ilave edin. Unu ve nişastayı da ilave edip, fazla karıştırmadan 25 cm'lik fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Şeker ve suyu 15 dakika kaynatın. Limon suyu ile kestirin. Ilık şurubu, ılık tatlıya dökün. Şerbetini çekince hindistancevizini serpip, soğuk olarak servis yapın.
(6 kişilik) * 200 gr. yoğurt * 300 gr. irmik * 3 adet yumurta * 1 kahve fincanı tozşeker * 1/2 su bardağı un * 1 tatlı kaşığı nişasta * 2 çorba kaşığı hindistancevizi Şerbeti: * 250 gr. tozşeker * 2 çorba kaşığı limon suyu * 1.5 su bardağı su
|