|
 |
 |
 |
  |
|
Çok acele aşk mektubu aranıyor
Sahaflarda aşk mektupları arayan Kaan Erkam, bugüne kadar topladığı 300 mektubu 'El Yazması Aşklar' adlı kitabında bir araya getirecek.
Tiyatrocu ve yazar Doç. Dr. Kaan Erkam, İstanbul'daki sahaf ve koleksiyoncuları dolaşıp, 1940 1970 yılları arasında yazılan aile ve aşk mektuplarını topluyor. 300'ü aşkın Türkçe ve Osmanlıca yazılmış mektuba ulaşan yazar, bunları "El Yazması Aşklar" adlı kitabında kullanmayı düşünüyor. Erkam'ın arşivinde, Sultan II. Abdülhamit'in kızı Şadiye Sultan'a saray eşrafından birinin yazdığı anlaşılan imzasız aşk mektubundan, idam edilen Maliye Bakanı Hasan Polatkan'dan aldığı özel izinle Londra'da okuyan kızına döviz gönderen bir babanın mektubuna kadar birçok ilginç örnek bulunuyor.
SMS MEKTUBU BİTİRDİ "Yıllar önce yaşanmış hüzünleri, sevinçleri ve aşkları ellerimde tutuyorum ve o günkü duyguları ben de yaşıyorum. Sabahlara kadar bu mektupları okurken aynı zamanda utanıyorum. Düşünsenize, çünkü hiç tanımadığım kişilere ait özel mektupları okuyorum" diyen Kaan Erkam, artık e-mail'lerin mektubun yerini almasından şikâyet ediyor. "O elektronik postalar ve cep telefonu mesajları kaybolmaya mahkum" diyen Kaan Erkam, herkese sevdiklerine mektup yazmayı öneriyor.
Pervin METİN MERKEZ İSTANBUL
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|