|
 |
 |
 |
  |
|
'Batman'ı fazla büyütmemeli'
Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök'ün verdiği 30 Ağustos resepsiyonuna 'Batman Olayları' damgasını vurdu. Başbakan Erdoğan, "Fazla büyütmemek lazım. Toplama kalabalık, bindirilmiş kıtalar" derken, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Yaşar Büyükanıt uyardı: "Türkiye'yi Filistin haline getirmek isteyenler var." Büyükanıt, PKK'ya TV yayın olanağı sağlayan Danimarka'yı da eleştirdi.
Batman konuşuldu
30 Ağustos resepsiyonunda Batman olayları değerlendirildi. Başbakan Erdoğan, "Toplama kalabalık büyütmemek lazım" dedi. Org. Büyükanıt ise uyardı: Türkiye'yi Filistin haline getirmek isteyenler var.
Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök'ün Gazi Orduevi'nde verdiği 30 Ağustos Resepsiyonu'na "Batman Olayları" damgasını vurdu. Başbakan Tayyip Erdoğan, "Fazla büyütmemek lazım. Toplama kalabalık, kamuoyu desteği arkalarında yok" dedi. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ise Türkiye'yi, Filistin haline getirmek isteyenler var" dedi. Genelkurmay Başkanı Org. Özkök, "Batman'daki olayları benim değerlendirmeme gerek var mı? Her şey ayan beyan ortada değil mi? Herkes sorumluluğunu idrak etmeli. Oyunun bütün aktörleri ne yaptığının farkına varmalı" dedi. Başbakan Erdoğan da, yorum yapmak istemediğini belirterek, "Toplama, bindirilmiş kalabalık. Hiçbir kamuoyu desteği arkasında yok. Terörle mücadele sürecek" dedi.
"EN KÖTÜ SENARYO" Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Büyükanıt resepsiyonda Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. Özkök ve bakanların bulunduğu bölüme gelmeyip başka bir köşede oturmayı tercih etti. Büyükanıt, gazetecilerle sohbetinde terörle mücadelenin en kolay bölümünün, "silahlı mücadele" olduğunu belirterek şunları söyledi: "Asıl mücadele silahın dışında olandır. Güneydoğu'yu Batı'yı birlikte analiz etmek lazım. Bu Türkiye'yi nereye götürür size soruyorum. (Bir gazetecinin 'iç savaş' yanıtı vermesi üzerine) Türkiye için en kötü senaryo. Ortada bir gerçek var. Türkiye, Filistin haline getirilmek isteniyor." "Getirilebilir mi?" sorusu üzerine ise Büyükanıt şunları söyledi: "Ben, (Getiriliyor) demiyorum. (Getirilmek isteniyor) diyorum. Batman'da olanlara bakın. Olay göründüğünden daha büyük. Elde pankart, otobüslerin üzerinde yazılar Kim yapıyor bunu? Yasal bir parti." Org. Büyükanıt, DEHAP'ı mı kastettiği sorusuna "Organize eden yasal bir parti diyorum. Gerginliği büyütmemek lazım. Bunun bir parçası olmamak lazım" yanıtını verdi. Büyükanıt, "Güneydoğu'daki vatandaşlarımızı ajite edip kalkışmaya çeviriyorsa ona reaksiyon başka yerlerden geliyorsa bu, Türkiye'nin felaketi olur."
DANİMARKA ELEŞTİRİSİ Org. Büyükanıt, PKK'nın yayın organı Roj TV'nin yayın yaptığı Danimarka'yla ilgili şöyle dedi: "Danimarka NATO üyesi. Orada birlikteyiz. AB'ye girersek orada da birlikte olacağız. PKK'nın TV'si Roj'a nasıl yayın yaptırıyor? Ben şikayet etmiyorum bir tespit yapıyorum. Dünya teröre karşı tavır alırken topraklarından terörü destekleyen yayın nasıl yaptırıyor? PKK'ya karşı müttefiklerimiz neden tavır almıyor? Bunu anlamak mümkün değil. Hazmedemiyorum."
Engi DEMİRTAŞ/ ANKARA
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|