|
|
Biberli tart
Un ve tereyağını ince kırıklı kıvama gelinceye kadar 20 saniye robottan geçirin. 2-3 çorba kaşığı soğuk su ilave edip, hamur toplanıncaya kadar biraz daha karıştırın. Robottan alıp, 2-3 dakika yoğurun. Hamuru hafif unlu bir yüzeyde 20 cm. çapında bir tart kalıbının taban ve kenarlarını kaplayacak ebatlarda açın. Üzerine çatalla birkaç delik açıp, yağlı kağıt ile kaplayın. Kağıdın üzerine kurufasulye taneleri ya da pirinç koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirip, pirinçleri ve kağıdı hamurun üzerinden alın. Hamuru 5 dakika daha pişirin. Bir tavada yağı ısıtıp, soğanları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte 1-2 dakika soteleyin. Biberleri katıp, 5 dakika daha soteleyin ve ateşten alıp hafif soğuyuncaya kadar bekletin. Bir kapta yumurta ve kremayı çırpıp, peynirleri ilave edin. Hamurun üzerine sırasıyla zeytinler ve biberleri yayıp, yumurtalı karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin, biraz soğuyunca kalıptan çıkartıp servis yapın.
(4-6 kişilik) * 1.5 su bardağı un * 85 gr. tereyağı (küp doğranmış) Harç: * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet arpacık soğan (ince doğranmış) * 1 adet etli kırmızıbiber (çekirdekleri çıkartılmış, küçük küp doğranmış) * 2 adet yumurta * 1 su bardağı krema * 90 gr. gravyer ya da cheddar peyniri (rendelenmiş) * 1 su bardağı siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)
|