Erik tatlısı
Krema, un ve yumurta sarısını pürüzsüzleşene kadar çırpın. Yumurta beyazlarını mikserle ve yüksek devirde, kar kıvamına gelinceye kadar çırpıp, kremalı karışıma katın. Erikleri, kesik yüzleri alta gelecek şekilde 25 cm. çaplı bir tart kalıbının tabanına dizin. Hazırladığınız karışıma kalan erikleri katıp karıştırın ve kalıptaki eriklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Pudra şekeri serperek servis yapın. (4 kişilik) * 2 su bardağı krema * 1 çorba kaşığı kekun * 1 adet yumurtanın sarısı * 2 adet yumurtanın beyazı * 1 kg. kırmızı erik (taze veya konservesi, 2'ye bölünmüş, çekirdekleri çıkartılmış) * 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
|