|
Sıcak çikolatalı kek
Çikolata ve tereyağını ara ara karıştırarak benmari usulü eritip, ateşten alın. Yumurta, yumurta sarısı ve şekeri miskerle çırpın. Un, fındık ve tereyağlı çikolatayı katıp, yavaşça karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış, porsiyonluk muffin kalıplarına döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25- 30 dakika pişirin. Kekler sıcakken kenarlarını bıçakla kalıptan ayırarak servis tabaklarına alın ve üzerlerine ılık krema dökerek servis yapın. (8 adet) * 200 gr. bitter çikolata (doğranmış) * 200 gr. tereyağı * 4 adet yumurta * 3 adet yumurtanın sarısı * 1 su bardağı tozşeker * 1 su bardağı un (elenmiş) * 140 gr. fındık (kavrulmuş, toz haline getirilmiş) * 2 su bardağı krema (arzuya göre)
|