Pirinç tatlısı
Pirinci unlu suyu gidene kadar yıkayın. Pirinçlerin üzerine çıkıncaya kadar soğuk su koyup, en az 4 saat bekletin. Büyük bir tencerede yağı ısıtıp, karanfil, kakule ve tarçını 3 dakika çevirin. Pirinci süzüp, tencereye koyun. Kaynar su, şeker ve safranı ekleyip, iyice karıştırın. Tencerenin kapağı kapalı olarak yaklaşık 15-20 dakika pişirip, diri bir pilav hazırlayın. En son bal, kuru üzüm, badem ve fıstığı ilave edip, 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
(6 kişilik) * 1,5 su bardağı basmati pirinci * 100 gr. tereyağı * 6 adet karanfil * 6 adet kakule * 8 cm. çubuk tarçın * 2 su bardağı su (kaynar) * 1 çorba kaşığı esmer şeker * 1/2 tatlı kaşığı safran * 2 çorba kaşığı bal * 1 çorba kaşığı kuru üzüm * 1 çorba kaşığı badem (çok ince kıyılmış) * 1 çorba kaşığı fıstık
|