Kral patlıcan
Patlıcanların saplarını kesin, kaynar suda 15 dakika haşlayıp, süzgeçte bir gece bekletin. Ceviz, sarmısak ve etli kırmızıbiberi robottan geçirin, sirke ve tuz koyup, harmanlayın. Patlıcanların ortalarını karnıyarık yapar gibi açıp, her bir patlıcanın içini hazırladığınız harçla doldurun. Patlıcanları ortalarından maydanoz sapları ile bağlayın. Hazırlanan patlıcanları derin bir kaseye dizin, üzerlerine zeytinyağını gezdirin. Buzdolabında 1 hafta dinlendirip, servis yapın. * 1/2 kg. küçük boy patlıcan * 250 gr. ceviz * 10 diş sarmısak * 2 adet etli kırmızı biber * 2 çorba kaşığı sirke * Tuz (arzu edilen miktarda) * 1 su bardağı zeytinyağı
|