|
|
Fırfır poğaça
Fırın tepsisini zeytinyağı ile yağlayın. Un, tereyağı ve toz hardalı robota koyun ve ufalanana kadar karıştırın. Yavaş yavaş suyu ilave edip, karışım toplanana kadar karıştırmaya devam edin. Gerekirse biraz daha su ilave edin. Streçe sarın ve buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Harcı hazırlamak için önce biftek, patates, soğan ve maydanozu harmanlayın. Bu karışıma piliç suyu, biber, tuz ve hardalı ilave edip, iyice karıştırın. Dinlendirdiğiniz hamuru 3 mm. kalınlığında açın. Çay tabağı yardımıyla 16 cm'lik 6 adet daire kesin. Hazırladığınız harcı kestiğiniz hamurların ortalarına paylaştırın. Hamurların kenarlarına yumurta sürün ve yarım daire şekline gelecek şekilde kenarlarını parmaklarınızla bastırarak fırfır görünümünde kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Isıyı 180 dereceye düşürüp, 20 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın. (6 kişilik) * 3 su bardağı un * 1/2 tatlı kaşığı toz hardal * 120 gr. tereyağı (doğranmış) * 6 çorba kaşığı su (soğuk) * 1 çorba kaşığı zeytinyağı
İç malzemesi: * 250 gr. hindi biftek (iri doğranmış) * 2 adet küçük boy patates (küp doğranmış) * 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış) * 1/4 su bardağı maydanoz (doğranmış) * 1/4 su bardağı et ya da tavuk suyu * 1 çay kaşığı biber * Tuz * 1/2 çay kaşığı hardal * 1 adet yumurta (çırpılmış)
|