| | Hamsiyle en iyi rakı gider Yeme içme kültürüne yönelik kitaplarıyla tanınan Deniz Gürsoy yeni çıkan kitabı "Denizin Çıtırı Hamsi"de bu lezzetli balıkla ilgili hikayelere ve pek çok ülkeden yüzlerce tarife yer veriyor. Dört tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde balık çeşiti de oldukça bol. Durum böyle olunca da...devamı |
|
| | Yeni üreticiler rakıda standardı değiştirdi Sabah Gazetesi yazarları Ahmet Örs, Refik Durbaş, Emre Aköz ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Ali Sirmen piyasada bulunan sekiz ayrı rakıyı test etti. Ulusal rakı testi için soframızı Sultanahmet'te, nefes kesen bir İstanbul manzarasına sahip olan Cozy Balık Restoran'da kurduk. Tekel'in...devamı |
|
| | Tatlı rakıyı kadınlar beğeniyor Piyasada bulunan sekiz ayrı rakıdan en çok beğenileni Efe Yaş Üzüm oldu. Klasik rakılar içinde ise Altınbaş ustalardan olumlu puan aldı. Ahmet Örs: "Yeni üreticiler rakı tatlarını daha özgürce yapıyorlar." A. Sirmen: Bu Türk damak tadı var ya... Mesele orada... Tekel...devamı |
|
| | Son yemeğiniz ne olsun isterdiniz? İngiltere ve Fransa arasındaki ezeli muhabbetin eğlenceli temalarından birisi mutfaktır. Ama İngilizler iyi bir mutfağa sahip olamasalar da son yıllarda Londra ciddi yükselişte. Son zamanlarda yediği darbelerden iyice yıpranan Cumhurbaşkanı Chirac bir ümit, başaşağı giden prestijini hiç...devamı |
|
| | Avrupalı liderlerin mutfak savaşı Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın İngiliz mutfağını eleştiren sözleri iki ülke arasında gerginlik yarattı. Bu mutfak kavgasından çıkartacağımız ders ise kendi yemekleriyle övünen bir cumhurbaşkanını tanımak oldu. Geçen hafta bugün Fransa ile İngiltere arasındaki gerginlik devlet...devamı |
|
| | Denizatları nefes almaya başladı Marmara Denizi'nde hayat yeniden canlanıyor. Yıllardır kendini göstermeyen denizatı, istakoz, gelincik ve mercan bunun en güzel işaretleri. Bir zamanlar 200 balık türünü barındıran Marmara Denizi'nde hala pek çok canlı türü yaşam mücadelesi veriyor. Caddebostan Balıkadamlar Spor Kulübü...devamı |
|
| | Sofrada başka dalında başka güzel kiraz Rengiyle, tadıyla başdöndürücü bir meyve kiraz... Bu yıl doya doya yedik. Tarihin hiçbir döneminde de bugünkü kadar lezzetli ve albenili olmamıştı. İlk kez Napolyon kirazıyla karşılaşmamı hiç unutmuyorum. O güne dek açık renkli, gevşek etli, yavan tatlı kirazlara alışmışken, gerek insanı...devamı |
|
| | Aydınlıkta uyumak ister misiniz? Dünya klasikleri arasında önemli yeri olan Grigoriy'un ünlü eserini okuduğum ilkokul yıllarımdan beri benim için Finlandiya hep "beyaz zambaklar ülkesi" olarak kaldı. Kıyılarında o zambakların kendiliğinden yetiştiği sayısız göller, bu göllerdeki adalar ve her evde bir Fin hamamı, bu ülke...devamı |
|
| | Krallara parmak ısırttı Çırak olarak başladığı aşçılık mesleğini Ürdün Kralı Abdullah'ın Sarayı'na kadar yükselten Cemal Türkan birikimini şimdi de öğrencilerine aktarıyor. Bolu Mengenli olup da aşçı olmamak mümkün mü? Türkiye'nin dört bir tarafına dağılan Mengenli aşçılara, kimi zaman yurtdışında da rastlamak...devamı |
|