  |
|
'Filmimin tartışma yaratmasını bekliyorum'
'Sınavdan Sonra' adlı filmin yaratıcısı Birol Güven, ön hazırlık için uluslararası bir araştırma şirketi olan Growth From Knowledge (GFK) ile 4 aydır birlikte çalışıyor. Hazırlıklar sırasında; özel okullar, dershaneler, devlet okulları, psikologlar, kişisel gelişim uzmanları, sınav yarışı içine giren çocuklar ve hayallerini onların üzerinden gerçekleştirmeye çalışan hırslı aileler ile görüşmeler yapıldı.
SOKAKTA ÇEKİM YAPTI Ayrıca ÖSS'nin yapıldığı gün, eline küçük kamerasını alıp sabah erkenden sokağa çıkan Birol Güven, okul bahçelerinde çocuklarını bekleyen heyecanlı aileleri, sınavdan çıkarken tansiyonu fırlamış, heyecandan kusmuş çocukları çekti ve inceledi. Herkesi ilgilendiren ve ilk kez sınav konusunun geniş çerçeveli olarak bu filmle tartışmaya açılacağını umut eden Güven, şöyle konuştu:
ÇOK İDDİALIYIM "Bence bu, toplumun kanayan yarası... Eğitim sistemimizin bozukluğunun bir göstergesi. Dünyadaki en iyi sınav sistemine sahip olabiliriz ama bu önemli değil. Kötü bir eğitim sistemimiz var. Ben bir buçuk yıldır bu film üzerinde çalışıyorum. Konuyu komedi diliyle işleyecek iyi bir film yapacağımı iddia ediyorum ve gösterime girdikten sonra tartışılacağını ve belki yöneticilerin çözüm için daha hızlı çalışacağını umut ediyorum..."
|