|
 |
 |
 |
 |
Karadeniz'de gemileri battı: 1-0
|
|
Türkiye Ligi 2'ncisi Trabzonspor, Kıbrıs Rum takımı Anorthosis'e elenerek Şampiyonlar Ligi'ne havlu attı.
Türk futbol tarihinin en önemli maçlarından birine çıkan Trabzonspor, Kıbrıs Rum kesimi temsilcisi Anorthosis'e elenerek Avrupa defterini kapattı. Fatih Tekke'nin golü galibiyeti getirse de tura yetmedi.
Bu ayıp tarihe geçer!
Trabzonspor Rum takımı Anorthosis'e elenerek Türk futbol tarihinin en vahim sonuçlarından birini aldı. Fatih'in golü Avrupa defterinin Ağustos'ta kapanmasını önleyemedi.
Honduras ile El Salvador, 1970 Dünya Kupası elemelerinden sonra futbolu bahane ederek savaşmaya başlamıştı. Aradan geçen 35 yılda insanlar bu yüzden savaşmamayı öğrendiler. Şimdilerde karşılıklı çoraplar çıkarılıp ayaklara özgürlük veriliyor. Onca tartışmanın ardından Avni Aker'de Türkiye ve KKTC bayraklarının arasında sahaya çıktı Trabzonspor ve Anorthosis. Gerginlik belli ki bordo-mavilileri daha çok etkiliyordu. Çünkü 3-1'lik yenilgiyi çevirmeleri gerekiyordu. 6'da Celaleddin'in soldan girip vurduğu şutun kornere gidişi herkesi heyecanlandırdı. Ne var ki yaklaşık yarım saat stat hoparlöründen seyirciyi hareketlendirmeye çalışan görevli dışında gerginliği atabilen çıkmadı.
UEFA DA GİTTİ 35'te Szymkowiak'ın yaydan şutu az farkla dışarı giderken etkisiz Trabzonspor orta sahasının biraz biraz açılmaya başladığını farkettik. 40'ta seyirciyi, takımı ve tüm Türkiye'yi harekete geçiren gol geldi. Gökdeniz sağdan ortaladı. Ön direkte bitiveren Fatih kendine has kafa vuruşlarından biriyle köşeyi buldu: 1-0. Aslında işler 55'te noktalanabilirdi. Ne var ki Fatih, bulduğu pozisyonu bu kez ayağında çok top tuttuğu için golle sonuçlandıramadı. Baskı iyice artıyordu. 61'de Szymkowiak'ın sert şutu az farkla dışarı gitti. 74'te Katsavakis'in kırmızı kart görmesi Trabzonspor için önemli bir avantajdı. 81'de Fatih soldan nefis bir pas attı. Gökdeniz, kaleci ve kale baş başaydı. Ama milli futbolcu, topu inanılmaz bir şekilde dışarı gönderdi. 86'da Haxhi'nin elleri ve topun ilişkisi penaltıyı mı gerektiriyordu sorusunu hep soracağız belki. Ama hakemin kararı "Devam" oldu. 5 dakikalık uzatmada kaçanlar, hele hele Mehmet Yılmaz'ın boş kaleye gönderdiği, defansa çarpan vole unutulmayacak. Sıradan bir ön eleme değildi... Kaçan da sadece Şampiyonlar Ligi ve İsviçre frankları değildi. Letonya'dan sonra Kıbrıs Rum Kesimi'ne de tarihi bir başarı imkanı veren Şenol Güneş ve öğrencileri için hiç unutamayacakları bir hüsrandı bu sonuç. Bordo-mavili ekip bu sonuçla UEFA Kupası'na gitme şansını da tepti ve bu sezonki Avrupa defterini kapamış oldu.
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|