kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Sıfır' çeken adayların oranı yüzde 77.6 arttı
ÖSS sonuçları açıklandı
123 adayın sınavı geçersiz sayıldı
En başarılı okullar fen liseleri oldu

ÖSS sonuçları açıklandı

Sınavı geçerli sayılan 1 milyon 671 bin 603 adaydan 1 milyon 298 bin 666'sı 4 puan türünün en az birinden 160 ve daha fazla puan alarak ÖSS'yi kazandı. Sınava giren adayların 57 bin 163'i ise sıfır puan aldı.

Üniversite adaylarının 19 Haziran 2005 Pazar günü girdikleri Öğrenci Seçme Sınavı'nın (ÖSS) sonuçları ile 26 Haziran 2005 Pazar günü katıldıkları Yabancı Dil Sınavı'nın (YDS) sonuçları açıklandı.

ÖSS SINAV SONUÇLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) yapılan açıklamaya göre, Başkan Prof. Dr. Ünal Yarımağan, sınav sonuçlarına ilişkin bilgi verdi.

Prof. Dr. Ünal Yarmağan, ÖSS'yi kazanan aday sayısının 1 milyon 298 bin 666 olduğunu söyledi. Sınavı geçerli sayılan 1 milyon 671 bin 603 adaydan 1 milyon 298 bin 666'sı 4 puan türünün en az birinden 160 ve daha fazla puan alarak ÖSS'yi kazandı. Sınava giren adayların 57 bin 163'i ise sıfır puan aldı.

KIZLAR DAHA BAŞARILI

Yarmağan, kızlarda başarı oranınnı yüzde 83, erkeklerde yüzde 73 olduğunu belirtti. Prof. Dr. Ünal Yarmağan: "57 bin adayın puanı hesaplanamadığını" açıkladı.

EN BAŞARILI FEN LİSELERİ

Sınavda en başarılı okul türünün Fen Lisesi olduğunu açıklayan Yarmağan, en başarısız okul türünün de teknik liseler olduğunu söyledi. Yarmağan, meslek liselerinde de barajı geçme oranı yüzde 55 olarak gerçekleştiğini belirtti.

EN BAŞARILI İL ANKARA

Sayısal ağırlıklı puana göre en başarılı il Ankara oldu. Ankara'yı Konya, Yalova, Antalya, Kayseri, Eskişehir izledi.

EN BAŞARILI ADAYLAR

Sayısal, sözel ve eşit ağırlıklı puan türlerinde birinciliği 300'er ham puanla Ümraniye Anadolu Lisesi'nden İbrahim G. Hacıahmetoğlu ve Mersin Fen Lisesi'nden Serkan Sakar paylaştı.

YDS BİRİNCİLERİ

ÖSS Yabancı Dil puan türünde ise Almanca'da İstanbul Özel St. George Avusturya Lisesi'nden Ece Bayram, Fransızca'da İstanbul Galatasaray Lisesi'nden Ali Kemal Çetinkaya ve İngilizce'de ise Ankara Hasan Ali Yücel Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Yıldız Girmit 300'er puanla birinci oldu.

ÖSS İKİNCİLERİ VE ÜÇÜNCÜLERİ


ÖSS sayısal puan türünde ikinciliği 299.783'er ham puanla Konya'dan Özel Büyükkoyuncu Fen Lisesi'nden Behzat Akkaş ve İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nden Caner Demirpolat paylaştı. Sayısal puan türünde üçüncü ise 299.611 ham puanla Eskişehir Anadolu Lisesi'nden Erdem İnan oldu.

ÖSS sözel puan türünde ikinciliği 299.722 ham puanla İzmir Fen Lisesi'nden Serkan Sarıtaş kazandı. Sözel puan türünde 299.084 ham puan ile Kadıköy Anadolu Lisesi'nden Ahmed Necib Akman üçüncü oldu.

Eşit ağırlık puan türünde ikinci 299.728 ham puan ile İzmir Fen Lisesi'nden Serkan Sarıtaş olurken, 299.286'şar ham puan ile Konya'dan Özel Büyükkoyuncu Fen Lisesi'nden Behzat Akkaş ile İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nden Caner Demirpolat da üçüncülüğü paylaştı.

ÖSS Yabancı Dil puan türünde ise ikinciliği 299.702'şer ham puan ile Bursa Atatürk Lisesi'nden Murat Şevki Çoban ve Beylikdüzü 75. Yıl Cumhuriyet Lisesi'nden Neslihan Şentürk paylaştı. Manisa Turgutlu Anadolu Lisesi'nden Ebru Erkul 299.107 ham puan ile üçüncü oldu.

Sınav sonuçları ÖSYM'nin http://oss.osym.gov.tr ve http://oss2005.osym.gov.tr internet adreslerinden, WAP uyumlu cep telefonlarından (http://osym.gov.tr) ve kısa mesaj yoluyla (Avea 6777,Telsim 3366, Turkcell 3366) öğrenebilmek mümkün.

Adayların internet ve WAP uyumlu cep telefonu adreslerine ilk birkaç saat içinde, yoğun talep nedeniyle ulaşmakta zorluk çekebilecekleri, ancak daha sonra kolaylıkla ulaşabilecekleri belirtildi.

ÖSS sonuçları aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından bastırılarak dağıtılacak olan Sınav Sonuç Gazetesi aracılığıyla da adaylara duyurulacak. Söz konusu gazetede 160 ve üstünde puan alan adayların T.C kimlik numaraları yer alacak. Adaylar ayrıca puanlarından en az birinin 185 ve üstünde olup olmadığını da öğrenebilecekler. Sınav Sonuç Gazetesi 21 Temmuz Perşembe gününden itibaren tüm Türkiye'de gazete bayilerinden alınabilecek.

Sınav sonuçları adaylara 22 Temmuz'dan itibaren postayla gönderilecek. 2 yıllık ön lisans programlarını tercih edebilmek için ÖSS'den en az 160, 4 ve daha fazla yıllık lisans programlarını tercih edebilmek için de en az 185 puan almak gerekiyor.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kızıltepe davası başladı
 Öcalan: PKK çıkmazda
 Afganistan'da Türkiye komutayı İtalya'da devretti
 Ereli: Bilgim yok
 Başbuğ'dan 5 mesaj
 Rektör Aşkın'a çifte kıskaç
 Kürdistan Airlines seferleri başlıyor
 Sezer'den Yüksek Mahkeme'ye iki kritik atama
 Sosyetik evliliğin artık sonu geliyor
 Kadın güvenlikçi askerlik yapmadı diye işten atıldı
 Belediyeden üç yönetmene dava
 Yeşilçam'ın sesine vefasızlık
 Askeri araca C-4 tuzağı: 4 şehit
 RTÜK'ün yeni üyeleri Ata'nın huzurunda
 Üniversite sınav sonuçları bugün açıklanıyor
ERDAL ŞAFAK
Düşük profil
Ankara'nın 2002 yazındaki...
YILMAZ ÖZDİL
Ankara havası
Genelkurmay Başkanlığı'nda "terör...
Paris'te Türkiye karşıtı son tango
Türkiye'ye tam üyelik yerine imtiyazlı ortaklığı savunan Alman lider...
Nefret vaazlarına yasak
İngiltere Başbakanı Blair, dün Müslüman liderlerle radikal dinciliği...
Rodeocu golcü
Rodeocu golcü
Geçen kış rodeoda sakatlanan Ailton, önceki sezon 28 gol atıp...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu