Lezzet Güneşi
Rokalı hindi biftek
Etlerin üzerine karabiber serpin, ısıtılmış zeytinyağında her iki yüzünü hızlı ateşte 3'er dakika pişirin. Ateşi kısıp, etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika daha pişirdikten sonra, bir tabağa alın ve alüminyum folyoya sararak sıcak tutun. Isıtılmış tereyağına soğanları ilave edin, orta ateşte karıştırarak 1 dakika soteleyin, mantarları katıp, tuz serpin ve karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Rokaların yarısını ekleyin, yaklaşık 1-2 dakika daha pişirip, ateşten alın. Mantarlı rokaların üzerine etleri yerleştirin, kalan rokalarla süsleyerek servis yapın.
(4 kişilik) * 1 tabak hindi biftek * Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda) * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında) * 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış) * 250 gr. mantar (dilimlenmiş) * 1 demet roka (iri doğranmış)
|