Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin
Piliç salata (6 kişilik) * 1 küçük paket piliç şerit * 1 çay fincanı ince bulgur * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 çorba kaşığı domates suyu * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı kırılmış kişniş * 1 çay kaşığı tozşeker * 1 adet yaprak defne Sebze karışımı: * 2 su bardağı beyaz lahana * 1 su bardağı kereviz sapı (jülyen doğranmış) * 1 su bardağı taze soğan (jülyen doğranmış) * 1 su bardağı dereotu (çok ince kıyılmış) * 1 su bardağı maydanoz (çok ince kıyılmış) * 1/2 su bardağı nane veya istenilen yeşil otlar (rezene, biberiye, kişniş) Sos: * 6 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı sirke * 2 adet limon (kabuğu ile küp doğranmış) * 1/2 su bardağı domates (rende) * 1 tatlı kaşığı acı pul biber * 1 tatlı kaşığı sumak Bulgur hariç bütün malzemeyi karıştırıp 1 saat dinlendirin. Dinlenmiş malzemeyi yuvarlak tabanlı bir tencerede, hızlı ateşte 5 dakika hızlı hızlı karıştırın. 5 dakika da ateşini hafifletip pişirin. 1 çay kaşığı tuz katın. Bulguru ilave edip karıştırın, kaynatmadan ateşten alın. Üzeri kapalı olarak soğumaya bırakın. Soğuyana kadar 2-3 defa karıştırın. Geniş bir kapta sos malzemesini karıştırın. Sebze karışımını ilave edip, harmanlayın. Soğuyan etli bulguru katıp, karıştırın. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Servis yapılırken arzu edilirse; 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı rende domates çırpıp, üzerine serpiştirin.
Kütük pasta (8 kişilik) * 5 adet yumurta * 5 çorba kaşığı şeker (tepeleme) * 5 çorba kaşığı un (tepeleme) * 1 paket kabartma tozu * 1 çorba kaşığı margarin (eritilmiş) * 2 çorba kaşığı kakao * 1 paket vanilya * 1 adet limon kabuğu rendesi * 100 gr. yeşil fıstık (kavrulmamış) * Şekerleme (süslemek için) Kreması: * 125 gr. margarin (yumuşak) * 5 çorba kaşığı pudra şekeri * 125 gr. bitter çikolata (rendelenmiş) * 3 çorba kaşığı kakao 1/2 su bardağı süt 1 çay kaşığı vanilya Yumurta ile şekeri mikserle 10 dakika çırpın. Un, kabartma tozu, margarin, kakao, vanilya ve limon rendesini katıp, iyice karıştırın. Mini fırın tepsisine yağlı kağıt yayın ve hamuru dökün. Tepsiye eşit yayılmasına dikkat edin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kapağını hiç açmadan 25 dakika pişirin, soğutun. Üzerine krema sürün, yeşil fıstıkları yayın, rulo yapıp, servis tabağına yerleştirin. Margarin ve pudra şekerini krema haline gelinceye kadar çırpın. Çikolata, kakao, süt ve vanilyayı katıp, 2-3 dakika daha çırpın. Servis tabağına yerleştirdiğiniz rulonun her tarafını krema ile kaplayın. Üzerine çatal yardımıyla ağaç gövdesi şekli verin. Şekerleme ile süsleyin. Bir gece dolapta dinlendirip, servis yapın.
|