Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin
Üzümlü Pilav (6 kişilik) * 2 su bardağı pirinç * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 çorba kaşığı kuşüzümü * 1 çay bardağı İzmir üzümü * 2 su bardağı su * Tuz * 1 adet kesme şeker * Kavrulmuş dolmalık fıstık 2su bardağı pirinci 1 saat tuzlu sıcak suda bekletin. Nişastası gidene kadar yıkayıp, süzün. 2 çorba kaşığı tereyağını tencereye koyup, 1 çorba kaşığı kuşüzümünü bir iki kez çevirin. 1 çay bardağı iyice yıkanmış İzmir üzümünü ilave edin. 2 su bardağı su koyun. Kaynayınca pirinci, tuzu ve 1 adet kesmeşekeri ekleyip karıştırın. Kısık ateşte pişirin. Üzerine kavrulmuş dolmalık fıstık serpip servis yapın.
Çikolatalı kek * 1 adet hazır kek * 1 büyük paket bitter çikolata * 1 orta boy beyaz çikolata * Yarım su bardağı ceviz * 1 adet muz * Hindistancevizi Keki ikiye bölün. Bir su bardağıyla kesip, 9 adet yuvarlak kek çıkarın. Bitter çikolata ve beyaz çikolatayı ayrı kaplara koyun. Benmari usulü eritin. Eriyen çikolataları çatalla hafifçe karıştırın. 3 tane yuvarlak kekin üzerine erimiş acı çikolatayı sürün. Bir miktarını ayırın. Yarımn su bardağı cevizi incecik dövün. Çikolata sürdüğünüz keklerin üzerine ceviz koyun. Üzerlerine beyaz çikolata ekleyin. Muzu dilimleyip, üzerine dizin. Beyaz çikolatalı kekleri, diğer keklerin üzerine koyun. Artan bitter çikolatayı da üzerine gezdirin. Hindistancevizi ile süsleyin.
Yoğurtlu barbunya (6 kişilik) * 1 kg. taze barbunya veya 2 su bardağı kuru barbunya * 2 adet kuru soğan * 2 su bardağı yoğurt * 1 çorba kaşığı krema * 3 diş sarımsak * 1 çay bardağı zeytinyağı * 2 adet kesme şeker * Tuz kırmızıbiber, maydanoz Barbunyayı haşlayıp, süzün. Soğanları rendeleyip, zeytinyağında 1-2 dakika soteleyin. Haşlanmış barbunyayı, kesme şekeri, tuzu ekleyip, hiç su eklemeden kendi suyu ile kısık ateşte kavurun. Servis tabağına alıp, soğutun. Yoğurdu, dövülmüş sarmısakları, kremayı bir kabın içerisinde iyice karıştırın. Yoğurttan 2 çorba kaşığı alıp barbunyanın içine karıştırın. Kalan yoğurdu üzerine örtün. Kırmızı biber ve ince kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapın.
|