Lezzet Güneşi
Kuru fasulye pilakisi Islatılmış fasulyelerin üzerine çıkıncaya kadar su ilave edin, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın ve orta ateşte 10 dak. pişirip süzün. Isıtılmış yağda soğanları karıştırarak sararıncaya kadar yaklaşık 3-4 dak. soteleyin. Salçayı katın, karıştırarak 1-2 dak. daha soteleyin. Suyu ilave edin, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın, fasulyeler hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dak. pişirin. Pirinci ekleyin ve 15 dak. daha pişirin, nanenin yarısını serpip harmanlayın ve soğuyuncaya kadar dinlendirin. Kalan naneyi serperek servis yapın.
(6 kişilik) * 300 gr. kuru fasulye (ıslatılmış) * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 adet soğan (ince kıyılmış) * 1 tatlı kaşığı salça * 2 su bardağı su (kaynar) * 4 çorba kaşığı pirinç * Tuz, taze nane
|