Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin
Kağıtta patates (6 kişilik) * 2 adet orta boy patates (iri rendelenmiş) * 1 tatlı kaşığı zeytinyağı * 3 dilim salam (ince kıyılmış) * 1 sap taze soğan (sadece yeşili) * 4 çorba kaşığı mısır (konserve) * 1 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş) * 2 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış) * 1 paket kağıt kek kalıbı Patatesleri 5 dakika haşlayıp, süzün. Zeytinyağını ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. Patatese salam, soğan, mısır, peynir ve yumurta sarısını ekleyip, iyice harmanlayın. Yumurtanın beyazını köpük köpük oluncaya kadar iyice çırpın ve patatesli karışıma ilave edin. Hazırlanan malzemeden kağıt kek kalıplarının yarısına kadar koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri tamamen kızarıncaya kadar pişirin.
Makarna piyazı (8 kişilik) * 1 su bardağı kuskus makarna * 1 demet taze soğan (ince kıyılmış) * 1/2 demet maydanoz (kıyılmış) * 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber * 6 adet siyah zeytin * 1 kahve fincanı zeytinyağı * 1 çay kaşığı sirke * 1 adet yumurta (katı pişmiş) Makarnayı bol tuzlu suda 10 dakika haşlayıp, süzün ve bir kaseye boşaltın. Taze soğan, maydanoz ve pul kırmızıbiberin yarısını ilave edin. Zeytinyağı, tuz ve sirkeyi de katıp, harmanlayın. Yumurtayı dilimleyip makarnanın üzerine dizin. Üzerine kalan pul kırmızıbiberi serpip, zeytin ile süsleyerek servis yapın.
Fırında meyve o 4 çorba kaşığı pekmez * 1 çorba kaşığı tozşeker * 1 çorba kaşığı tereyağı * 1 çorba kaşığı limon suyu * 8-10 adet karanfil * İstenen miktarda muz, ayva, elma, armut, portakal, kuru kayısı, konserve ananas Meyveleri soyup, iri parçalar ve dilimler halinde doğrayın. (Arzuya göre bazı meyveler kabuklu bırakılabilir.) Meyveleri fırın kabına yerleştirin. Pekmez, tozşeker, tereyağı, limon suyu ve karanfili karıştırıp, meyvelerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Dondurma ile ılık servis yapın.
|