Unkapanı'nda yeni umut rock grupları
Pop albümleri raflarda tozlanırken rock'çıların 100 bin satması, plakçıları harekete geçirdi. Yapımcılar Beyoğlu barlarında kaset yapacak grup arıyor.
Türk müzik sektöründe 10 yıl önce popçulara gösterilen ilginin benzeri, bugünlerde rock gruplarına gösteriliyor. Bazı rock gruplarının çalışmalarının yaklaşık 100 bin kopya satması, Türk müzik sektörünün kalbinin attığı Unkapı'ndaki tercihleri değiştiriyor. Şöhret simsarları harıl harıl, Beyoğlu'nun karanlık barlarında genç yetenekler ararken, "Plakçılar Çarşısı" uzun saçlı rock'çıların nağmeleriyle inliyor. Müzik sektörünün önemli dağıtımcılarından Ozan Video'nun sahibi Gürol Ersaraç, bakın bu durumu nasıl özetliyor: "Türkiye'de rock resmen patladı! Son bir yılda 200'ün üzerinde albüm çıktı. Bu nedenle prodüktörler yeni gruplar keşfetmeye çalışıyor. Patronlar Beyoğlu'nda, Kadıköy'deki barlarda dolaşıyor."
HEPSİNİN İSMİ Bİ' ACAYİP İlginç isimleriyle dikkat çeken yeni neslin müzisyenleri arasında akla ilk, "110" geliyor. Adını Kadıköy-Taksim hattında çalışan İETT otobüsünden alan 110, "Atomların Harika Hayatı" adlı çalışmasıyla listelerde hızla yükseliyor. Vokalde Candan Tezel, klavyeli çalgılarda Ozan Yılmaz, gitarda Mehmet Esemen, basta Serkan Aktaş ve davulda Nedim Ruacan'dan oluşan 110 dışında, "Zıkkım," "Zardanadam," "Deli Gömleği," "İhtiyaç Molası" ve "Kaotik" adlı grupların da ismi geçiyor. Rock müziğin yeniden popüler olmasının nedenini ise, Sony BMG Pazarlama Direktörü Selim Serezli şöyle anlatıyor: "Müziği tüketen genç kitlenin yeni eğilimi, kendi tarzına uygun farklılığı olan alternatif gruplar... Pop müzikte hep şikâyet edilen o tek tip altyapı ve ses rengi, artık hiç ilgi görmüyor. Rock bu alanda önemli bir boşluğu dolduruyor."
Bülent İPEK/MAGAZİN
|