|
Yulaflı piliç
Yulaf ezmesi, biberiye, tuz ve karabiberi harmanlayın. Etlerin üzerine fırça yardımıyla yumurta beyazını sürün ve biberiyeli yulaf ezmesine batırarak etlerin her tarafını kaplayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri hafif kızarıp etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 35-40 dak. pişirin. Beyaz peynir, hardal tohumu ve karabiberi iyice karıştırın. Etlerle birlikte, arzu ederseniz havuç salatası ve hazırladığınız beyaz peynirli karışımı servis yapın.
(4 Kişilik) * 1 su bardağı yulaf ezmesi * 1 çorba kaşığı biberiye * 4 adet tavuk but * 1 adet yumurtanın beyazı (hafif çırpılmış) * 250 gr. beyaz peynir (ufalanmış) * 2 çorba kaşığı hardal tohumu * Tuz, karabiber
|