Yerelmalı salata
Yerelmalarının üzerine un serpip, 30 dakika bekletin. Havuç, yerelması ve kırmızı lahanayı harmanlayın. Küçük bir kasede zeytinyağı, sirke, limon suyu, hardal ve tuzu çırpıp, salatanın üzerine gezdirin. 15 dakika dinlendirin. Jülyen kesilmiş taze soğanları da katıp, bir kez karıştırın ve servis yapın.
(6 kişilik) * 2 adet orta boy havuç (verev kesilmiş) * 8 adet yerelması (iri kuşbaşı doğranmış) * 1 çorba kaşığı un * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 çorba kaşığı sirke * 1 çay kaşığı hardal * 1 adet limon suyu * 1/4 adet orta boy kırmızı lahana (ince kıyılmış) * 2 adet taze soğan (jülyen doğranmış) * Tuz
|