|
|
Yumurtalı kuşkonmaz
Kuşkonmazların üzerlerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün, karabibere bulayın ve fazla karabiberleri silkeleyin. Bıldırcın yumurtalarını, sarılarının dağılmaması için çılbır yapar gibi önce küçük bir kaseye kırın ve yavaşça tuzlu bol kaynar suya koyun. Yumurta beyazları katılaşıncaya kadar 1-2 dak. pişirin, delikli kepçe ile çıkarıp sıcak tutun. Kuşkonmazlara sürdüğünüz yağdan kalan zeytinyağını yayvan bir yağsız tavada ısıtın, kuşkonmazları ilave edin ve hızlı ateşte 2-3 dak. kızartın. 2 adet yumurta sarısını mikserle 1-2 dak. çırpın, çırpmaya devam ederek önce tereyağını ardından da limon suyunu yavaş yavaş akıtın, tuz ve karabiber katıp sos koyulaşıncaya kadar karıştırın. Kuşkonmazları sıcak servis tabaklarına paylaştırın, her bir tabağa 3 adet bıldırcın yumurtası koyun, üzerlerine hazırladığınız sostan gezdirin, etli kırmızı biber ve parmesan peyniri ile süsleyerek hemen servis yapın. (4 kişilik) * 32 adet taze kuşkonmaz * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı tane karabiber (çekilmiş) * 12 adet bıldırcın yumurtası * 2 adet yumurtanın sarısı * 150 gr. tereyağı (eritilmiş) * 2 çorba kaşığı limon suyu * 2 adet etli kırmızı biber (közlenmiş) * Parmesan peyniri (servis için rendelenmiş)
|