|
|
Frigya dolması
Biberlerin kapaklarını, biberlerden tam kopmadan açın ve içlerini temizleyin. Biberleri bol kaynar suya koyun 2 dak. haşlayıp çıkarın. Ters çevirerek soğuyuncaya kadar bekletin. Isıtılmış yağa kıymayı katın, karıştırark 2-3 dak. soteleyin. Fıstık, sarımsak, tuz ve pul kırmızıbiberi katıp karıştırın. Salçaya yavaş yavaş suyu karıştırarak ilave edip sulandırın ve kıymaya ekleyip harmanlayın. Karıştırmaya devam ederek 5 dak. daha soteleyin. Hazırladığınız harcı biberlerin içine doldurun. Biberleri sırasıyla una, yumurtaya ve ekmek kırığına bulayın. Kızgın yağda üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın, kağıt havlu üzerine çıkarın, fazla yağlarını süzün ve sıcak servis yapın.
(6 kişilik) * 6 adet büyük boy dolmalık biber * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 350 gr kıyma * 1 çorba kaşığı yerfıstığı içi (iri dövülmüş) * 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) * 1 çorba kaşığı domates salçası * 4 çorba kaşığı su * 6 çorba kaşığı un * 2 adet yumurta (çırpılmış) * Tuz, pul kırmızıbiber * 2 dilim bayat ekmek kırıntısı
|