|
|
Bitki Simyacısı
Meyve ve Sebzelerin Gizli Güçleri adlı kitabında Amerikalı yazar Jay Kordich, zindelik için şu tarifi veriyor: Havuç, kereviz, maydanoz ve iki diş sarımsak. Yaklaşık 225 gr tutan bu içecek blendırdan geçirilerek kullanılır. Bu içecek yorgunluk ve enfeksiyonlara karşı vücut direncini artırdığı gibi bağışıklık sisteminizi de kuvvetlendirir. Ayrıca kuşburnu bileşiminde bulunan C vitamini, A, B1 ve B2, K ve P vitaminleri, mineraller, meyve asitleriyle besleyici ve güçlendirici olarak, soğuk algınlığına ve yüksek ateşe karşı etkili bir karışım olarak güçsüzlük, yorgunluk ve gribe karşı aynı zamanda bağışıklık sistemini takviye etmesi bakımından ıhlamur, hatmi ve kuşburnu üçlüsü tavsiye edilen bir karışım. Dokuları, eklemleri iltihaplanmalara karşı koruyarak dişeti kanamalarını durduran C vitamini en çok kivi, biber, çilek, maydanoz ve şalgam gibi pek çok üründe yer alır. C vitamininin taze tüketilmesi çok önemli bir unsur olduğu kadar gündelik tüketimi 2 bardağı geçmemeli. Çünkü fazlası vücuttan atılır.
|