| | Yemek kültürü birikim ister Çiya lokantalarının sahipleri Musa ve Zeynep Dağdeviren'in yayınlattığı, bir başvuru kitabı niteliğindeki "Yemek Kültürü" dergisi ikinci sayısıyla rüştünü de ilan etmiş oldu. Yemekle ilgili pek çok yayın var piyasada. Bunların çoğu da yemek tariflerinin bir araya getirilmesinden oluşuyor.devamı |
|
| | 20 milyara mantar yer misiniz? Alba, efsanevi beyaz trüf mantarının başkenti. Bu mantarlar bir elmas özeniyle çıkartılıp "kadife keselere" yerleştiriliyor. Müşterileri ise üç yıldızlı aşçılar ve en iddialı lokantalar. Piemonte'deki son 24 saatimiz. O kadar çok şey var ki anlatacakları. Çoğumuzun derdi de bu ya.devamı |
|
| | Yeşil renkli mısır püresi Piedmonte sıradan bir bölge değil. Buradaki mevcut şıklıkla yaratıcılık, üst üste inşa olmuş geleneklerin ve biriktirilmiş bir görgünün eseri. Piemonte'deyiz. İtalya'nın batısı. Milano'nun altında Torino, Alba, Asti ve çevresinin oluşturduğu bölge. Burası Savoia Hanedanı'nın da evi gibi.devamı |
|
| | Mis gibi ekmek kokuyor Fırından yeni çıkmış, taptaze ekmek kokusu yediden yetmişe, herkesi baştan çıkarabilir. Üstelik Türkiye gibi tam bir ekmek cennetinde bu hiç de zor değil. Karnınız aç... Yeni fırından çıkmış sıcak sıcak ekmeği alıp evin yolunu tuttunuz. Ne yaparsınız? Sizi bilmem ama ben mutlaka mis gibi...devamı |
|
| | Yaz mevsiminde çileğe doyulmaz C vitamini deposu çilek, çağlar boyu hep bir lezzet tutkusu olmuş insanlar için... Son yıllarda kendi büyüyedursun aroması da o oranda azaldı. Yine de sofraların vazgeçilmezleri arasında. Bütün dünyada yemek dergisi çıkaranların yılda hiç değilse bir kez kapak fotoğrafı konusunda fazla...devamı |
|
| | Po Ovası'nda çok tatlı bir hayat Dünyanın her yerinde İtalyan Yarımadası'ndaki gibi bir yaşama özlem duyuluyor. Akdeniz hayalleri süslüyor. İstanbul'da üst üste gelen UEFA Şampiyonlar Ligi Finali, sonra UIA Uluslararası Mimarlar Odası Kongresi, arkasından Formula 1 Türkiye etabı, şehri sürekli gündemde tutmak açısından...devamı |
|
| | Değerli şaraplar açık artırmada Geçtiğimiz yıl TMSF tarafından el konulan 4 bin şişe çok değerli ve nadir şarabı açık artırmaya çıkararak yaklaşık 2 trilyon TL'ye satılmasını sağlayan Antik A.Ş., şimdi de Türkiye'de ilk kez koleksiyonerlerin kendi kavlarından şaraplarını satışa sunabildikleri şarap müzayedesini...devamı |
|
| | Ah bir peynirli börek olsa! Ne yazık sofra başında yaşanan mutluluğu tatmamış olanlara... Bunun özlemini en çok evinden uzakta yaşayanlar bilir... Tıpkı Fikret Muallâ gibi.... İstanbul'umuzun son zenginliği, Fındıklı'daki modern sanat müzesi, "İstanbul Modern," 31 Temmuz tarihine kadar ünlü bir ressamımızın 241...devamı |
|
| | Patronun tezpiştisi unutulur mu? 1980'li yılların ortası. O günlerde Mutfak Dostları Derneği'ni kuruyoruz. Bu gecelerden birisine Süreyya Lokantası yeni hali ile S ve yöneticisi Leyla Akçağlılar ev sahipliği yapıyor. Leyla, Fransız Mutfağı'nı Türkiye'de en iyi bilen profesyonellerden. Ama biz tam...devamı |
|