|
|
|
|
|
|
Sağlıklı zayıflamanın formülü bitkilerde
Uzun iş yemeklerine nasıl dayanılır? Ertesi sabah yorgun kalkmamak için öneriler. Uykusuzluğun zararları nelerdir? İyi bir uyku çekebilmek için ipuçları. Sağlıklı bedenin ve ince görünmenin sırrı bitkilerde. Hangi bitki, neye iyi geliyor? Kral 14. Louis'nin seks hayatı nasıl kurtuldu?
İş yemeklerinde ne yemeliyiz?
Hemen her gece uzun iş yemeklerine mi gidiyorsunuz? Ertesi sabah erken kalkmakta zorlanıyor musunuz? Hangi besinlerle gece süresince yorulmaz, sabaha dinç kalkarsınız?.
Günümüzde insanlar artık sadece güzelleşmek istemiyor. Haksız mıyım? Öncelikle sağlıklı olmak istiyoruz. Tabii bunun yanında incecik olmaya da "Hayır" diyecek değiliz tabii. Kadınlar bu konuda aslında bizden çok öndeler. Evet beyler size söylüyorum. Kadınlar bizden daha çok kendilerine bakıyor, vücutlarına özen gösteriyor ve sağlıklı yaşlanmak için ellerinden geleni yapıyorlar. İşte belki de bu yüzden SABAH'taki ilk yazım biraz daha erkeklere yönelik. Erkekler için yazdığım kitabımda da bahsettiğim gibi eski devir kapandı. Artık erkekler de kendilerine bakıyor ve sağlıklarıyla yakından ilgileniyorlar. Günümüzde masaj yaptıran daha çok erkek yok mu? Ya da saunaya giden? Daha diri gözükmek için spor salonlarını aşındıran? Ya sabahları avuç avuç vitamin yutanlara ne demeli? Aslında hepimizin ortak isteği güzel bir vücut, sağlıklı bir beden. Önce yoğun çalışan iş adamlarından başlayalım. (İş kadınları için durumu genelleyebiliriz aslında) n Hemen her gece uzun iş yemeklerine mi gidiyorsunuz? n Yemeklerde her zaman istemeseniz de alkol mü almak zorundasınız? n Sigara içiyor musunuz? n Kendiniz içmeseniz de sigara dumanına maruz kalıyor musunuz? n Geç vakitte döndüğünüz ve sabah çok erken kalkmak zorunda olduğunuz için uykunuzu yeterince alamıyor ve yorgun mu kalkıyorsunuz? Soruların cevaplarını aşağı yukarı tahmin edebiliyorum. Öncelikle; Bir iş yemeğini en hafif hasarla nasıl atlatırsınız? 1. Öncelikle sakın aperatif içmeyin. Eğer uzun süren bir giriş merasimi varsa mutlaka su ya da meyve suyunu tercih edin. Aperatifi alkol olarak alırsanız gece çok zor geçebilir. Mutlaka alkol diye ısrar ediyorsanız sadece bir kadeh kırmızı şarap öneririm. Sadece bir kadeh. 2. Gece boyunca mutlaka soda için. Ama kaynak suyundan bahsediyorum; şekerli ya da meyveli olanlardan değil. 3. Hafif bir başlangıç seçin. Örneğin bir salata ya da sebze ağırlıklı bir başlangıç. Bu arada salatanın sosuna dikkat. Ağır olmamalı. 4. Başlangıç olarak kesinlikle et yemeyin. Şarküteri ürünleri ya da carpaccio tavsiye etmiyorum. 5. Ana yemek için önerim balık. Ama mutlaka et isterseniz ızgara tavsiye ederim. Kesinlikle galeta ununa bulanmış ya da yağda kızartılmış olmamalı. Ana yemeğinizin yanında gelen garnitürler çok önemlidir. Yeşil sebzeleri tercih ederseniz geceniz daha rahat geçer. Patates kızartması olmasın lütfen. 6. Tatlıya gelince, unutmayın gider gitmez uyumak zorundasınız ki sabah uykunuzu alarak kalkasınız. O yüzden mümkünse tatlı yemeyin tercihinizi meyveden yana kullanın. Dondurmayı da tavsiye etmem. 7. Yemeğin sonunda kahve önermem ama yeşil çay içebilirsiniz. Kesinlikle konyak yok.
YORGUNLUK YASAK Bildiğiniz gibi ben bir beslenme uzmanıyım. Öncelikle ağır iş yemeklerinden başlamamın sebebi çalışanların özellikle yorgunluktan yakınmasıdır. İnsanoğlunun yorgun olma gibi bir hakkı yoktur aslında. Neden mi? Yorgunluk insan vücuduna hiç düşünmediğimiz etkiler yapabilir. Öncelikle; 1. Enerjimizi alır 2. Hiçbir fiziksel davranışa hevesimiz kalmaz. 3. Baş ağrısı yapar. Bedenimizin yorgun olmaması için aklıma ilk önce iyi bir uyku geliyor. Ne dersiniz? Peki iyi uyumazsak ne olur? 1. Vücudun hiçbir organı normal çalışmaz. Sindirimden kalp fonksiyonlarına kadar iyi bir uyku insan vücudu için çok önemlidir. 2. Stres yaratır. 3. Hafıza kaybı bile görülebilir. Çok iyi bildiğimiz şeyleri hatırlayamama, karar vermede zorlanma, dikkat dağınıklığı... 4. Endişe, gerginlik ve saldırganlık hep uykusuzluğun getirdiği etkenlerdir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|