kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin

Maydanozlu lokma
(6 kişilik)
*
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 adet yumurta
* 1 çay bardağı yoğurt
* 200 gr. beyaz peynir (ufalanmış)
* 1 çorba kaşığı kabartma tozu
* 1,5 su bardağı un
* Sıvıyağ (kızartmak için)
Maydanoz, yumurta, yoğurt, beyaz peynir, kabartma tozu ve unu iyice yoğurup, ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur yapın. Hamurdan, ıslak çorba kaşığı yardımıyla parçalar alıp, kızgın yağda, orta ateşte, altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Delikli kepçe ile havlu kağıt üzerine çıkarın ve fazla yağlarını süzerek sıcak servis yapın.

Hindili pilav
(6 kişilik)
*
600 gr. hindi göğüs kuşbaşı
* 160 ml. zeytinyağı
* 2 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 400 gr. pirinç
* 1 lt. su (kaynar)
* 200 gr. havuç (küp kesilmiş)
* 200 gr. domates (kabukları soyulmuş, küp doğranmış)
* 100 gr. yeşil sivribiber (ince halka doğranmış)
* 1 adet limonun suyu
* 1 adet limon (dilimlenmiş)
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
Kalın tabanlı ve yayvan bir tencerede yağı ısıtın, etleri ilave edin, hızlı ateşte karıştırarak yaklaşık 4-5 dakika soteleyin. Soğan ve sarmısağı katın, karıştırmaya devam ederek 2 dakika daha soteleyin. Pirinci unlu suyu gidinceye kadar bol suyla yıkayın, süzün, etlere ilave edin ve harmanlayın. Etli pirince su, havuç, domates, yeşil sivribiber, limon suyu, tuz ve karabiberi katıp, harmanlayın. Isıtılmış fırın kabına boşaltın ve üzerine limon dilimlerini dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, pirinç suyunu çekinceye kadar yaklaşık 25- 30 dakika pişirin. 15 dakika dinlendirin. Maydanoz serpip, sıcak servis yapın.

Havuçlu kek
(8 kişilik)
*
2 su bardağı havuç rendesi
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1/2 su bardağı süt
* 1 su bardağı şeker
* 4 yumurta
* 3 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1 bardak ceviz
* 2 tatlı kaşığı tarçın
Şeker ve yumurtayı, beyazlaşıncaya kadar, 10 dakika çırpın. Sıvıyağ, süt, tarçın, kakao ve rendelenmiş havucu ekleyin ve karıştırın. Unu ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Yağlanmış kek kalıbına dökün. 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin. İlk 20 dakika fırının kapağını açmayın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kestaneli bulgur pilavı   / 07-06-2005
 Lezzet güneşi   / 06-06-2005
 Lezzet Güneşi   / 05-06-2005
 Lezzet Güneşi   / 04-06-2005
 Kırmızıbiber sarması   / 03-06-2005
 Lezzet Güneşi   / 02-06-2005
 Lezzet Güneşi   / 01-06-2005
 Lezzet Güneşi   / 31-05-2005
 Sebzeli pilav   / 30-05-2005
 Soslu madalyon   / 29-05-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Canavar kaynananın hakkından 'kim' gelir?
Semra Hanım'ı...
HAKAN & UTKU
Televizyonlu buzdolabı
Geçen akşam televizyonda...
AYŞE TÜTER
Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle...
Seyahate çıkmadan önce aşılarınızı tamamlayın
Seyahate çıkmadan önce aşılarınızı tamamlayın
YAZ aylarında ortaya çıkan hastalıkların başında, seyahat...
Hollywood röportajcısı
Hollywood röportajcısı
Büyük İskender filminin başrol oyuncularından Val Kilmer ile...
Oyunculuğa soyunuyor!
Oyunculuğa soyunuyor!
Hülya Avşar'ın modacılığa el atan kardeşi Helin Avşar'ın,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.