Kestaneli bulgur pilavı
Soğanı tereyağı ile soteleyin. Fıstıkla üzümü ilave edin. Fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurun. 2,5 su bardağı su ilave edin. Kaynayınca şekeri, tuzu, bulguru ekleyin ve karıştırın. Bulgurun üzerine üzüm, rendelenmiş havuç, kebap kestaneyi koyun ve kısık ateşte 15 dakika pişirin. Tarçın, yenibahar, karabiber, ince kıyılmış dereotu ekleyin, harmanlayın ve servis yapın.
(6 kişilik) * 2 su bardağı pilavlık bulgur * 1 soğan (rendelenmiş) * 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık * 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık * 1 çorba kaşığı kuş üzümü * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 su bardağı kebap kestane * 1 adet kesme şeker * 1 çay kaşığı tarçın * 1 çay kaşığı yenibahar * 1 çay kaşığı karabiber * 2,5 su bardağı su * 1 havuç, yarım demet dereotu
|