Kornişonlu tavuk
Sıvıyağı tencereye alın. Yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun. Tavuk etini uzun şerit biçiminde doğrayıp, soğanı ilave edin. Küp doğranmış patatesleri ekleyin. 1 kahve fincanı su ilave edin. Kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberi ayarlayıp, küçük doğranmış turşuları ekleyin. 1-2 kere daha çevirip, tencereyi ocaktan alın. Kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapın.
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* 1 adet soğan
* 2 adet tavuk göğsü
* Yarım kg. patates
* 1 kahve fincanı su
* 6-7 adet salatalık turşusu
* 1 çorba kaşığı maydanoz
* 1 çay kaşığı karabiber, tuz
|