Kırmızıbiber sarması
Kırmızıbiberleri közledikten sonra tohumlarını ve kabuklarını çıkarın. İkiye bölün. Patatesleri rendelenyin. Peynir, tuz, karabiber, maydonoz koyup karıştırın. Biberlerin geniş ucuna bir miktar malzeme koyup, sarın. Sardığınız biberleri tabağa dizin. Yağ, limon, sirke, hardal, sarmısak ekleyerek iyice çırpın. Biberlerin üzerine dökün. Yarım saat dinlendirip, servis yapın. (6 kişilik) * 4 adet kırmızıbiber * 2 adet orta boy haşlanmış patates * 2 çorba kaşığı beyaz peynir * 1 çorba kaşığı maydonoz * 2 diş sarmısak * 1 kahve fincanı zeytinyağı * 1 çorba kaşığı sirke * 1 çorba kaşığı hardal * Tuz
|