kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Tava'yı Türkiye'de bir kültür haline getirdim...
'Tava'yı Türkiye'de bir kültür haline getirdim...

Diyarbakır'da bulaşık yıkayarak başladığı meslek hayatını, usta olduktan sonra üç masalı bir lokantayla sürdüren Recep Usta, kendi yarattığı 'tavasıyla' Ankara'ya kadar geldi. Geçtiğimiz günlerde yoğun istek üzerine İstanbul'da da bir şube açan Tavacı, "Başım üstüne" diyerek misafirlerini ağırlıyor.

Farklı bir tat, güzel bir yemek, iyi bir hizmet sunmuşsam dünyanın en mutlu insanı benim" diyor meşhur Tavacı Recep Usta. Ankaralı değilseniz "Meşhur mu?" diyebilirsiniz ama bilenler bilir Recep Usta'nın tavasının lezzetini... Diyarbakır Surdibi'nde üç masalı bir dükkandan Ankara'da 300 masalı restorana kavuşan Recep Usta, tavasının lezzetiyle İstanbul'a kadar ulaştı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Suadiye'de de büyük bir restoran açan Usta, mesleğe bulaşıkçı olarak başlamış. Gelin Recep Usta'nın hikayesini kendisinden dinleyelim: "1970'lerde çıraklık yaptım, bulaşık yıkadım. O zaman çıraklık eğitimi vardı. Çırak üç yıl bulaşık yıkar, üç yıl usta yardımcılığı yapar, üç yıl ustalık yapar, üç yıl da müşteriyle ilgilenir ve toplam 12 seneden sonra 'usta' olurdu. Ben bu üç aşamadan da geçtim ve Diyarbakır'da Veysel Karani'de dükkanımı açtım." Diyarbakır'a gelen tüm devlet adamları, milletvekilleri ve büyükelçiler tarafından ziyaret edilen Recep Usta, gelen yoğun istek üzerine Şubat 2002'de Ankara'da restoran açtı. "Bir yerlerde usta olmak değil usta kalmak çok önemli" diyen Recep Usta, tüm malzemenin Diyarbakır'dan geldiğini söylüyor. Zaten Recep Usta'nın tavasının lezzeti de Diyarbakır'dan getirtilen süt kuzusu etlerinden geliyor. "Tavayı Türkiye'de kültür haline getiren benim" diyen Usta, tavanın özet de olsa bir tarifini veriyor: "Etin süt kuzusu olması lazım. Ama eti sinirinden ve yağından tek tek temizliyoruz. 6-7 saat bekletiyoruz. Kendi yağıyla fırında pişiriyoruz ve domatesli sosuyla tavada pişiriyoruz. Bir tavanın etler gevrek olduğu iççin servise hazırlanması 5 saniyedir." Ankara'da günde bin kişiye hizmet veren Recep Usta İstanbul'da günde 2 bin kişiye hizmet vermeyi hedefliyor.

Hayri ÜLGEN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Fato ile Kadir Baba yıllar sonra bir arada
 Athena'yı mafya kaçırdı!
 10. yıllarını dostlarıyla kutladılar
 10 yıldır falsosuz bir imaja sahibim
 Gülümseme zinciri
 Ege'nin karşı kıyısı Türk ezgileriyle büyülendi
 Sinan Çetin'den yeni reklam filmi
 Osmanlı'nın lezzetlerini yerinde tadın
 Solar Beach açılıyor!
 Kumkapı Çiçek Pasajı ve Nevizade 'Yeni Rakı Fasıl Ekibi'...
 Kapadokya'ya öğrenci turizmi
 Kına gecesi geleneği değişiyor
 Hindistan'ın Gizemli Lezzetleri Swissotel'de
 Uzakdoğu mutfağını öğrenmek için...
 Çilek Günleri bitmeden...
 Kerem Görsev Banyan Seaside'ta
AYŞE ÖZYILMAZEL
İyi ki doğdun Kenan!
Kenan, Tarkan, Emre Altuğ, Teoman,...
HAKAN & UTKU
Avanak Avni'yle konuşamadık
Fransa'da "Hayır...
AYŞE TÜTER
Kırmızıbiber sarması
Kırmızıbiberleri közledikten sonra...
Zayıflamak isteyenlere tavsiyem Akdeniz mutfağı
Zayıflamak isteyenlere tavsiyem Akdeniz mutfağı
Kalp sağlığının beslenme ile yakından ilişkili olduğunu vurgulayan...
Annelik çok yakıştı
Annelik çok yakıştı
Seksi oyuncu Monica Bellucci, "Çocuk doğurmadan da mutlu...
Kadınlara neler oluyor
Kadınlara neler oluyor
Kimi telefonuna gelen mesajla, kimi yatağının başında unutulan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.