Four Seasons'u alarak gündeme gelen iki ortaktan biri olan tekstilcilerin 'makinecisi' Aşçı, Yalman'ın ikiz kule hayalinin de sahibi oldu. Aşçı bunun için Four Seasons'dan bile ayrıldı.
Galatasaray'ın eski başkanlarından Alp Yalman'ın Esentepe'deki "ikiz kule" hayalini, turizm sektörünün yeni aktörlerinden Astaş'ın patronu Vedat Aşçı gerçekleştiriyor. Aşçı, Yalman'ın hayalinde küçük değişiklikler yaparak İstanbul'a 7 yıldız standardında, dünyaca ünlü lüks oteller zinciri Kempiski ile birlikte residence ve ofislerden oluşan 27 katlı iki akıllı kule projesini başlattı. Belki de Cimbom'un eski başkanının önünden geçerken içinin burkulacağı akıllı kuleler Ocak 2007'de devreye girmiş olacak. 100 milyon dolara mal olacak akıllı kulelerde 168 residence ve büyük bir alışveriş merkezi bulunacak. Yalman'ın hayalini satın alan Aşçı aslında son dönemde popüler olan bir isim. Daha önce ortağı Mahmut Toprak ile birlikte Sultanahmet Four Seasons'u satın alarak gündeme gelen Aşçı, tekstil ve hazır giyim sektörünün 'makinecesi'olarak biliniyor. Yalman'ın kredi borcu nedeniyle Dışbank'a geçen araziyi ve bir miktar yükselen binaları 40 milyon dolara satın alan Aşçı bu projeye öyle inanmış ki Four Seasons'ı ortağı Mahmut Toprak'a bırakıp çekilmiş.
'TİCARİ BEKLENTİMİZ FARKLI' Yaklaşık 3 yıldır İstanbul'da birikimlerini yatıracağı turizm sektörüne yönelik bir proje aradığını söyleyen Vedat Aşçı, "3-4 ay önce burayı Dışbank'tan satın aldık. Bu sırada inşaat başlamıştı. Projenin kabası ve betonermesi aynıydı. Biz projeyi çarşı ve residence olarak çevirdik. 60 milyon dolarlık yatırım daha yapacağız. Ortağım Mesut Toprak ile bu sırada projeleri ayırdık. O Four Seasons'u aldı ben ise burayı. İkimizin ticari beklentileri farklı olunca benim ilgimi burası çekti. Ancak dostluğumuz halen devam ediyor. Başka projelerdebirlikte çalışabiliriz" dedi. Dün projenin tanıtımı için inşaat alanında bir toplantı düzenleyen Astaş Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, Almanya'da başlayan ticari tecrübelerini Türkiye'ye taşıdıklarını belirterek, yaklaşık 25 yıldır Türk tekstil ve hazır giyim sektörüne makine ve ekipman tedarik ettiğini anlattı. Türkiye'de hazır giyim üreten büyük çaplı fabrikaların yüzde 90'ının Astaş makinelerini kullandığını ifade eden Aşçı, "Tekstil sektöründe yakaladığımız bu tecrübeyi başka alanlara da taşımak istedik' diye konuştu. Aşçı, fiyatı milyon dolarlar civarında olacak olan konutlardan almak için şimdiden kendilerine başvuruların geldiğini ifade ederek, "Bu yıl tüm ağırlığımızı bu projeye vereceğiz. Ancak biz turizmde İstanbul'da var olmak istiyoruz. İstanbul'a büyük bir otel kurmak istiyoruz" dedi..