Mercimekli kereviz
Kerevizleri ayıklayıp, kullanana kadar limonlu suda bekletin. Mercimeği haşlayıp süzün. Küçük bir tavada soğanı az yağ ile soteleyip, mercimek, dereotu (süslemek için ayırın) ve taze soğanı ilave edin. Bir iki kez çevirip, ateşten alın. Kerevizleri bir tencereye dizip, limon suyu, kalan yağ, tuz ve şekeri ekleyin. Malzemenin üstünü geçecek kadar su koyup, kerevizler yumuşayıp yağıyla kalana kadar pişirin. Soğumasını bekleyip, servis tabağına alın. Ortalarına mercimekli harçtan koyup, dereotu ile süsleyerek servis yapın.
* 4 adet kereviz * 1 adet limonun suyu * 1 su bardağı yeşil mercimek * 2 adet kuru soğan (piyaz doğranmış) * 1 demet dereotu (ince kıyılmış) * 1 sap taze soğan (ince kıyılmış) * Tuz, 2 adet kesme şeker * 1 çay bardağı zeytinyağı
|