Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin
Portakallı kereviz salatası (6 kişilik) * 1 kg. kereviz * 1 elma * 1 portakalın suyu * 2 su bardağı yoğurt * 1 su bardağı mayonez * 1 su bardağı iri ceviz
Kerevizi soyup, limonlu unlu suya koyun ve 15 dakika bekletin. Ayrı bir kaseye yoğurt, portakal suyu, mayonez koyup, karıştırın ve içine elmayı, kerevizleri rendeleyin. Tekrar karıştırın. Dolapta bir saat bekletin. Servis yapmadan önce iri dövülmüş cevizleri koyun.
Sütlü hindi * 1 tabak hindi göğüs kuşbaşı * 5 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet büyük boy soğan (halka doğranmış) * 100 gram mantar (4'e bölünmüş) * 1 çorba kaşığı nişasta * 2 adet büyük boy patates (1 cm. halka doğranmış) * 1,5 su bardağı süt (kaynar) * 1 çay kaşığı köri * 1 çay kaşığı kimyon * 1 çay kaşığı yenibahar * 1 çay kaşığı karabiber
Isıtılmış 4 çorba kaşığı yağda soğanları yumuşayıncaya kadar soteleyin. Mantarları katıp, hızlı ateşte karıştıra karıştıra suyunu çekinceye kadar sotelemeye devam edin. Mantarlı karışım ılınınca içine etleri, nişasta, köri, kimyon, yenibahar ve karabiberi de katıp, harmanlayın. Kalan zeytinyağı ile fırın kabını yağlayın, patatesleri iki sıra olarak dizin. Üzerine baharatlı et karışımını yayın. Etlerin üzerine kaynar sütü gezdirip, önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Tiramisu Tiramisu (6 kişilik) * 1 adet hazır pasta keki * 1 su bardağı sıcak su * 2 çorba kaşığı tozşeker * 1 çorba kaşığı nescafe * 2.5 su bardağı süt * 2 yumurta sarısı * 2 çay bardağı şeker * 1 kutu labne peynir * 2 çorba kaşığı un * 1 paket vanilya * 1 çorba kaşığı kakao
Pasta kekini servis tabağına alın. Sıcak suda nescafeyi, 2 kaşık şekeri eritin ve kekin üzerine gezdirin. Tencerede süt, şeker, un ve yumurta sarısını karıştırın. Ağır ateşte göz göz olana kadar pişirin. Ateşten alın, labne peynirini ekleyin ve 15 dakika mikserle çırpın. Hazırladığınız karışımı kekin üzerine dökün. Bir gece buzdolabında beklettikten sonra üzerine kakao serperek servis yapın.
|