Bulgurlu pazı sarması
Ön hazırlık olarak bulgurları sıcak suyun içinde, kapağı kapalı bekletip, bulgurların yumuşayıp şişmesini sağlayın. Pazı yapraklarını sıcak suya batırın ve 1-2 dakika bekletip hemen çıkarın. Suyunu iyice süzdürün. Büyükçe bir kap içine küçük doğranmış soğanı, kıymayı, salçayı, ince kıyılmış maydanozu, dereotunu, tuzu ve diğer baharatları, yumuşayan bulgurları ekleyin. Tereyağını veya margarini eritip malzemenin üzerine gezdirin ve malzemeyi iyice yoğurun. Pazı yapraklarına bu malzemeyi bölüştürüp, arzuya göre muska şeklinde veya sarma şeklinde sarın. Sarmaları tencereye aralıksız olarak dizin.
(5 kişilik) * Yarım su bardağı bulgur * 1 kg. pazı yaprağı * 1 adet iri soğan * 300 gram orta yağlı kıyma * 1 çorba kaşığı salça * Yarım demet maydanoz * Yarım demet dereotu * 2 çorba kaşığı tereyağ ve margarin * Tuz, karabiber, kırmızıbiber, kimyon
|